Bitcoin (BTC) exchange Binance vindt 99,9% van gestolen fondsen DeFi exit scam terug

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, beweert dat het bijna alle fondsen heeft teruggevonden die enkele weken geleden werden gestolen met een decentralized finance (DeFi) project. Dat kondigt de crypto-beurs op 4 november aan middels een persbericht.

- Advertentie -

Begin oktober werd Wine Swap gelanceerd, een zogeheten automated market maker (AMM) zoals UniSwap, maar dan op de Binance Smart Chain in plaats van op Ethereum (ETH).

Gebruikers hadden onmiddellijk zo’n $345.000 aan cryptocurrencies in het project gestopt, maar binnen een uur na lancering had de eigenaar het platform leeggeroofd. Dit staat in de sector bekend als een exit scam of rugpull.

Binance meldt dat het met succes het geldspoor heeft kunnen volgen die achtergelaten werd door de scammer. Er zaten 19 verschillende cryptocurrencies in het DeFi-project die via zogeheten cross-chain transacties verplaatst waren naar de gewone Binance Chain en vervolgens het Ethereum netwerk.

Binance identificeerde een dag later de scammer en nam contact met de persoon op. Binance meldt dat de scammer snel bereid was om mee te werken, wetende dat hij betrapt was. Het is echter onduidelijk of Binance de persoon ook heeft aangegeven bij de autoriteiten.

Binance meldt dat het 99.9% van de gestolen fondsen weer in handen heeft. Het bedrijf zal de cryptocurrencies omzetten in hun oorspronkelijke tokens en deze terugsturen naar de slachtoffers. De exchange verwacht dat dit nog enkele dagen kan kosten.

- Advertentie -

Binance ontving veel kritiek over de lancering van het project op zijn platform, en dat is niet de eerste keer. Mensen waren ook niet blij met de notering van Sushi van Sushiswap.

Binance lanceerde de Binance Smart Chain begin september als concurrent van Ethereum en om een graantje mee te pikken van de DeFi-markt.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.534,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.573,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.631,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.646,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.814,50 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...