Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2020 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2020 19:55

Bitcoin (BTC) exchange Binance vindt 99,9% van gestolen fondsen DeFi exit scam terug

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance vindt 99,9% van gestolen fondsen DeFi exit scam terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, beweert dat het bijna alle fondsen heeft teruggevonden die enkele weken geleden werden gestolen met een decentralized finance (DeFi) project. Dat kondigt de crypto-beurs op 4 november aan middels een persbericht.
Begin oktober werd Wine Swap gelanceerd, een zogeheten automated market maker (AMM) zoals UniSwap, maar dan op de Binance Smart Chain in plaats van op Ethereum (ETH).
Gebruikers hadden onmiddellijk zo’n $345.000 aan cryptocurrencies in het project gestopt, maar binnen een uur na lancering had de eigenaar het platform leeggeroofd. Dit staat in de sector bekend als een exit scam of rugpull.
Binance meldt dat het met succes het geldspoor heeft kunnen volgen die achtergelaten werd door de scammer. Er zaten 19 verschillende cryptocurrencies in het DeFi-project die via zogeheten cross-chain transacties verplaatst waren naar de gewone Binance Chain en vervolgens het Ethereum netwerk.
Binance identificeerde een dag later de scammer en nam contact met de persoon op. Binance meldt dat de scammer snel bereid was om mee te werken, wetende dat hij betrapt was. Het is echter onduidelijk of Binance de persoon ook heeft aangegeven bij de autoriteiten.
Binance meldt dat het 99.9% van de gestolen fondsen weer in handen heeft. Het bedrijf zal de cryptocurrencies omzetten in hun oorspronkelijke tokens en deze terugsturen naar de slachtoffers. De exchange verwacht dat dit nog enkele dagen kan kosten.
Binance ontving veel kritiek over de lancering van het project op zijn platform, en dat is niet de eerste keer. Mensen waren ook niet blij met de notering van Sushi van Sushiswap.
Binance lanceerde de Binance Smart Chain begin september als concurrent van Ethereum en om een graantje mee te pikken van de DeFi-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie