Kevin Schijven Kevin Schijven
01/02/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2021 07:04

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase kiest voor 'direct listing' in plaats van een IPO, wat betekent dit?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase kiest voor 'direct listing' in plaats van een IPO, wat betekent dit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de VS, stapt naar de beurs. Het bitcoin (BTC) handelsplatform kiest voor een zogeheten ‘direct listing,’ of directe beursnotering in plaats van een initial public offering (IPO).
Coinbase diende medio december een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in met het plan. Toen werd er nog van uitgegaan dat het om een IPO zou gaan. Bij een IPO bepalen de investeerbanken vaak de prijs van de aandelen en dat wordt nu vermeden.
Ook worden bankkosten vermeden alsmede de mogelijkheid voor vroege kopers om de aandelen voor een lage prijs in te kopen voordat de koers stijgt. Coinbase volgt hiermee in de voetstappen van Spotify die vorig jaar ook voor een directe beursnotering koos.

“Wij zijn van mening dat een directe notering beter aansluit bij het ethos van crypto en Coinbase, omdat het de toegang en kansen voor alle investeerders democratiseert.”

Aldus Coinbase in een persbericht. Verdere details over de beursnotering, zoals een datum, ticker of prijs, zijn nog onbekend. Er gaan geruchten rond dat de aandelen wellicht voor $200 per stuk verkocht zullen worden voor een totale geschatte waarde van maar liefst $50 miljard.
Onlangs kwam naar buiten dat Coinbase nu meer dan $90 miljard aan activa beheert en meer dan 43 miljoen gebruikers heeft. Afgelopen vrijdag hadden crypto-exchanges als Binance en Kraken weer moeite met de enorme drukte die de rage omtrent ‘WallStreetBets,’ GameStop (GME), Dogecoin (DOGE) en bitcoin (BTC) hadden veroorzaakt. Ook Coinbase had er weer moeite mee:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie