Rico Engelbarts
07/10/2020 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 18:02

Bitcoin (BTC) exchange die voor $275 miljoen gehackt werd heropent de deuren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange die voor $275 miljoen gehackt werd heropent de deuren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency exchange KuCoin opent langzaam weer haar deuren voor stortingen en opnames. Onlangs werd de exchange gehackt en werd genoodzaakt het nodige onderhoud te plegen aan de wallet. Op 7 oktober kondigde de exchange aan dat ze de beveiliging voor de ethereum (ETH), bitcoin (BTC) en tether wallet aangescherpt hebben.
Inmiddels zijn de wallets voor BTC, ETH en de ERC20 versie van USDT weer beschikbaar. Echter is Tether (USDT) nog niet volledig beschikbaar. De versie die op EOS (EOS), TRON (TRX) en Omni draait is tijdelijk niet beschikbaar.
KuCoin verklaarde:

“Wij doen ons best om alle stortingen en opnames zo snel mogelijk te herstellen, USDT zal binnenkort weer volledig beschikbaar zijn. De officiële aankondiging volgt nog.”

KuCoin voegde eraan toe dat er nieuwe adressen gegenereerd zijn voor bitcoin, ethereum en tether. Ze raden gebruikers aan om zelf ook een nieuw adres te genereren. Uiteindelijk heeft het ongeveer 10 dagen geduurd voor KuCoin zich gedeeltelijk open kon stellen na de hack die plaatsvond in september. De initiële geschatte schade was zo’n $150 miljoen, Chainanalysis, een crypto data bedrijf schatte de schade op zo’n $275 miljoen.
De directeur van KuCoin, Johnny Lyu, zei in een interview dat de hot wallets van BTC, ETH en sommige ERC-20 tokens aangevallen zijn. Grote aantallen tokens zijn daardoor gestolen, echter zijn enkele andere grote exchanges erin geslaagd om een groot deel van de gestolen tokens te traceren en te bevriezen. KuCoin gaf aan de daders gevonden te hebben en hebben naar eigen zeggen aanduidend bewijs.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie