Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchanges zagen webverkeer in september teruglopen, dit is waarom

Cryptocurrency exchanges zagen het verkeer op hun websites in september met 14,6% afnemen. Dit blijkt uit data van The Block Research, dat elke maand een verslag uitbrengt van het webverkeer van exchanges.

Augustus was tot nu toe de beste maand voor exchanges. Toen bezochten ruim 144 miljoen bezoekers de websites van de verschillende handelsplatformen als Binance, Coinbase en BitMEX. In september zakte dit aantal terug tot 123,2 miljoen. Desalniettemin was september een relatief goede maand ten opzichte van de rest van het jaar. September is namelijk na augustus de beste maand geweest van 2020.

- Advertentie -

De veranderingen in het webverkeer kan een interessant gegeven zijn om een beter beeld te krijgen van de markt. Een stijgende trend in het webverkeer kan namelijk een groeiende interesse in de cryptomarkt blootleggen. Sinds juni kan gesteld worden dat het aantal bezoekers in een opwaartse trend zit.

In september zag Binance veruit de meeste bezoekers. Bijna 29% van het totaal surfde naar de webpagina van de gele crypto-reus. Op de tweede plek staat Coinbase met 19,2% gevolgd door BitMEX met 4,4%. Wat BitMEX in oktober gaat doen zal wellicht interessant worden. De exchange kreeg namelijk te maken met vrij ernstige aanklachten in de Verenigde Staten. Als het verkeer naar BitMEX deze maand onderuit gaat zou dit niet geheel onverwachts zijn.

Waarom zakte het aantal bezoekers terug?

Maar wat zorgde er nou eigenlijk voor dat het aantal bezoekers in september toch weer een significante daling zag? Dit heeft waarschijnlijk te maken met de bitcoin (BTC) koers. Eind juli begon de BTC koers namelijk hard te stijgen om in de rest van augustus flink volatiel te blijven. Dit waren dus interessante tijden voor handelaren, want waar volatiliteit is valt geld te verdienen.

September daarentegen werd gekenmerkt door de enorme daling vanaf de $12.000 terug naar $10.000. Nu de koers weer flink aan het stijgen is, is de verwachting dat het aantal bezoekers ook weer zal groeien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.322,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.348,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.354,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.363,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.322,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.348,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.354,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.363,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...