Rico Engelbarts
11/04/2020 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2020 14:31

Bitcoin (BTC) offline versturen nu mogelijk in Venezuela

Nieuws
Bitcoin (BTC) offline versturen nu mogelijk in Venezuela

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een Venezolaanse crypto exchange is met een manier gekomen om crypto betalingen te laten verlopen via SMS in de hoop meer mensen te kunnen bereiken. Slecht bereik zal daarom het betalingssysteem niet meer hinderen.
De Venezolaanse exchange Ciptolago kondigde eerder deze week aan dat het de optie heeft toegevoegd waarmee je crypto transacties kunt doen zonder internetverbinding. Je kan met deze nieuwe manier je crypto versturen door middel van een SMS. De exchange zei dat het initiatief kwam als reactie op de vraag van president Nicolas Maduro aan bedrijven om een manier te ontwikkelen die lijkt op het huidige bankensysteem maar dan offline voor de nieuwe Petro valuta.
Criptolago heeft er niet alleen voor gezorgd dat de Petro offline gebruikt kan worden, maar heeft ook voor gezorgd dat alle andere crypto op het platform offline gebruikt kan worden. Gebruikers kunnen nu ook transacties doen op het platform in de nationale valuta. Gebruikers kunnen dus niet alleen transacties doen in Petro, bitcoin (BTC), litecoin (LTC), dash (DASH), Glufco (de token van de venezolaanse crypto investeringsbank) maar ook in de Bolivar. Deze service is op het moment nog alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers, echter is het niet al te moeilijk om een account aan te maken. Wat nog wel lastig gaat worden is een acceptabele prijs vinden voor de Petro.
Criptolago heeft nog geen cijfers bekend gemaakt over hoeveel mensen gebruikmaken van de nieuwe service, echter zou de ontwikkeling positief uit kunnen gaan vallen aangezien de internetverbinding in Venezuela niet al te best is. Daarnaast heeft het land ook te maken met hyperinflatie en zoeken de inwoners daarom naar kapitaalvluchtroutes. Offline betalingen zijn hierbij een oplossing.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie