Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) open interest opties meer dan $1 miljard, investeerders verwachten daling BTC koers

Het open interest van bitcoin (BTC) opties is de afgelopen dagen behoorlijk gestegen. Uit data van Skew blijkt dat dit voor het eerst in de historie meer dan $1 miljard is.

Skew haalt de data vandaan bij de grote exchanges LedgerX, Bakkt, OKEx, CME en het voormalig Nederlandse Deribit. Op de grafiek is duidelijk te zien dat de waarde van de openstaande contracten de afgelopen tijd sterk is toegenomen en uiteindelijk de $1 miljard is gepasseerd:

- Advertentie -

Op Deribit is het open interest veruit het hoogst, daar staat het open interest op $903 miljoen. Bakkt ziet met $80.000 het laagste open interest van de exchanges.

Opties zijn derivaten waarmee een koper het recht krijgt om de onderliggende activa te kopen of verkopen voor een vooraf bepaald bedrag op een vooraf bepaalde datum. Een call optie geeft het recht tot een koop en een put optie geeft het recht om te verkopen.

De toename in het open interest lijkt voor te vloeien uit een toename in interesse in put opties. Hieruit kan worden opgemaakt dat investeerders mogelijk een prijsdaling verwachten na de aanstaande bitcoin halving.

In een reactie aan Coindesk laat CIO van Tyr Capital Arbitrage SP, Ed Hindi weten:

We zullen misschien een daling zien van 25% -35% vanaf de piek, maar we verwachten dat deze zal worden gevolgd door een periode van range-bound trading over een aantal maanden en vervolgens een geleidelijke beweging omhoog. De langetermijnhorizon voor bitcoin is extreem bullish, maar op de korte tot middellange termijn denken we dat we veel teleurgestelde spelers zullen zien,

Ditzelfde sentiment wordt gedeeld door Morgan Creek Capital CEO Mark Yusko. Hij verwacht tevens een daling na de halving. Daarna verwacht hij echter een stijging richting misschien wel de $400.000. 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.351,04 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.244,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.308,95 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.310,51 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.310,97 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.351,04 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.244,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.308,95 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.310,51 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.310,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...