Timo Bult Timo Bult
08/05/2020 14:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 12:27

Bitcoin (BTC) open interest opties meer dan $1 miljard, investeerders verwachten daling BTC koers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het open interest van bitcoin (BTC) opties is de afgelopen dagen behoorlijk gestegen. Uit data van Skew blijkt dat dit voor het eerst in de historie meer dan $1 miljard is.
Skew haalt de data vandaan bij de grote exchanges LedgerX, Bakkt, OKEx, CME en het voormalig Nederlandse Deribit. Op de grafiek is duidelijk te zien dat de waarde van de openstaande contracten de afgelopen tijd sterk is toegenomen en uiteindelijk de $1 miljard is gepasseerd:

Op Deribit is het open interest veruit het hoogst, daar staat het open interest op $903 miljoen. Bakkt ziet met $80.000 het laagste open interest van de exchanges.
Opties zijn derivaten waarmee een koper het recht krijgt om de onderliggende activa te kopen of verkopen voor een vooraf bepaald bedrag op een vooraf bepaalde datum. Een call optie geeft het recht tot een koop en een put optie geeft het recht om te verkopen.
De toename in het open interest lijkt voor te vloeien uit een toename in interesse in put opties. Hieruit kan worden opgemaakt dat investeerders mogelijk een prijsdaling verwachten na de aanstaande bitcoin halving.
In een reactie aan Coindesk laat CIO van Tyr Capital Arbitrage SP, Ed Hindi weten:

We zullen misschien een daling zien van 25% -35% vanaf de piek, maar we verwachten dat deze zal worden gevolgd door een periode van range-bound trading over een aantal maanden en vervolgens een geleidelijke beweging omhoog. De langetermijnhorizon voor bitcoin is extreem bullish, maar op de korte tot middellange termijn denken we dat we veel teleurgestelde spelers zullen zien,

Ditzelfde sentiment wordt gedeeld door Morgan Creek Capital CEO Mark Yusko. Hij verwacht tevens een daling na de halving. Daarna verwacht hij echter een stijging richting misschien wel de $400.000. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie