Kevin Schijven Kevin Schijven
20/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2020 07:04

Bitcoin exchange Binance klaagt Forbes aan voor laster en huurt Trump advocaat in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Binance klaagt Forbes aan voor laster en huurt Trump advocaat in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote cryptocurrency-exchange Binance klaagt Forbes Media en twee van zijn schrijvers aan voor laster. Dat kondigt de bitcoin (BTC) beurs aan middels een persbericht op 18 november.

Tai Chi document

Een maand geleden publiceerde twee redacteurs van Forbes, Michael del Castillo en Jason Brett, een artikel over Binance. Forbes had een uitgelekte presentatie in handen waaruit zou blijken dat Binance doelbewust speciale tactieken toepaste om Amerikaanse toezichthouders te ontwijken.
In de presentatie zou een zogenaamde “Tai Chi entiteit” inkomsten doorsluizen naar Binance via een web van bedrijven zonder dat het moederbedrijf blootgesteld wordt aan de toezichthouders. Forbes liet een screenshot zien van de presentatie, maar meer niet.

Binance ontkent

Binance ontkent de beschuldigingen en zegt dat het verhaal vol staat met “valse, misleidende en lasterlijke uitspraken.” Het bedrijf eist dat het artikel wordt verwijderd en dat Forbes een schadevergoeding betaalt, waarvan het bedrag vastgesteld moet worden tijdens de rechtszaak. Binance beweert dat het miljoenen aan schade heeft geleden door het artikel.
Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, reageerde al een paar weken geleden via Twitter. Hij noemde het artikel fear, doubt & uncertainty (FUD) en zegt dat het document van een derde partij afkomstig is. De presentatie zou niet opgesteld zijn door iemand van Binance, maar een zekere Harry Zhou, die nooit voor Binance heeft gewerkt.
https://twitter.com/cz_binance/status/1321887211084603392
Verder zegt Binance dat het zich altijd aan de “grenzen van de wet” heeft gehouden, in elk land dat de exchange opereert.Binance heeft Charles Hader als advocaat in de arm genomen.

Trump Advocaat

Hader vertegenwoordigde onlangs nog president Donald Trump tijdens de rechtszaak met pornoactrice Stormy Daniels. Ook heeft hij andere Trump familieleden bijgestaan als Melania Trump en Jared Kushner. Tevens vertegenwoordigde hij Hulk Hogan in de rechtszaak tegen Gawker Media, dat kort na de rechtszaak ten onder ging.
Binance begon vorige week met het blokkeren van Amerikaanse klanten. Het is onduidelijk of dit met het bovenstaande verhaal had te maken, Binance lanceerde een tijdje geleden Binance.US, een speciale beurs voor klanten uit de VS.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie