Home Nieuws Wallets en Exchanges Bitcoin (BTC) exchange Binance begint met het blokkeren van Amerikaanse klanten

Bitcoin (BTC) exchange Binance begint met het blokkeren van Amerikaanse klanten

De grote bekende cryptocurrency exchange Binance is begonnen met het blokkeren van gebruikers uit de Verenigde Staten. Het besluit om klanten uit het land te weren komt niet onverwachts, het bedrijf heeft namelijk al een exchange gericht op de Amerikaanse markt gelanceerd.

- Advertentie -

Crypto en regelgeving liggen enigszins ingewikkeld in de Verenigde Staten. Dit komt mede door de vage maar strenge regelgeving. Dit is ook de reden dat een aantal andere exchanges mensen uit deze regio weren.

In principe mochten Amerikanen al geen gebruik meer maken van het platform, echter werden zij nog niet actief geweerd. Zo konden zij alsnog een account aanmeken door tijdens het aanmeldproces aan te vinken dat zij geen Amerikaan zijn. Nu zullen Amerikanen echter op basis van hun IP-adres geweerd gaan worden. Binance stuurde onlangs deze e-mail rond:

“We hebben vastgesteld dat uw account mogelijk is gekoppeld aan de VS vanwege een IP-adres waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt. In overeenstemming met de wettelijke vereisten kunnen we geen diensten verlenen aan Amerikaanse staatsburgers of inwoners,”

Klanten hebben 90 dagen de tijd om hun crypto-tegoeden op te nemen. De reden waarom Binance de deuren sluit in de VS heeft te maken met het grote aantal cryptocurrencies dat het platform aanbiedt. Een aantal van deze cryptocurrencies worden door de Amerikaanse overheid aangemerkt als effecten waardoor deze niet zomaar zonder toestemming verhandeld mogen worden.

De blokkade betekent overigens niet dat klanten in het land helemaal geen toegang zullen hebben tot Binance’s platform. Binance heeft namelijk al een tijdje geleden Binance.US gelanceerd, een exchange voor de Amerikaanse markt. Helaas is het aanbod op deze exchange wel een stuk kleiner. Wel staat bitcoin (BTC) gewoon genoteerd aan deze beurs.

Nog een reden voor Binance om nu actief Amerikanen te weren kan de rechtszaak tegen BitMEX zijn. Deze exchange hield zich niet aan bepaalde wet- en regelgeving en werd daarom onlangs aangeklaagd. De oprichters hangen grote boetes boven het hoofd. Daarnaast is de toekomst van het bedrijf niet zeker.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.539,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.284,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.315,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.328,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.384,20 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...