Ivo Melchers Ivo Melchers
05/01/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 09:30

Bitcoin exchange Coinbase krijgt boete van $100 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/rarrarorro

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase na een onderzoek naar het nalevingsprogramma van de crypto exchange. De exchange heeft gebruikers namelijk de gelegenheid gegeven om accounts te registreren zonder hiervoor de verplichte vooronderzoeken uit te voeren. Hiermee heeft het de antiwitwasregelgeving in het land overtreden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Coinbase moet 100 miljoen neerleggen

In de aankondiging van 4 januari zegt het NYDFS het volgende:

‘’Coinbase heeft zijn tekortkomingen in dit opzicht tegenover de afdeling erkend. Bovendien zijn enkele van deze problemen al sinds minstens 2018 bekend bij Coinbase, gemarkeerd door zowel interne beoordelingen als externe beoordelingen, waaronder onderzoeken uitgevoerd door de afdeling. Hoewel Coinbase heeft gewerkt om deze problemen op te lossen, is de voortgang traag geweest.’’

Coinbase heeft er mee ingestemd om een boete van $50 miljoen te betalen aan het NYDFS en tevens $50 miljoen te investeren om haar nalevingsprogramma te versterken. Dit programma is bedoeld om te voorkomen dat drugsdealers, kinderpornografen en andere potentiële wetsovertreders een rekening kunnen openen bij de crypto exchange.

Regelgevers in New York meldden dat Coinbase klanten toestond rekeningen te openen zonder voldoende achtergrondcontroles uit te voeren. Volgens de toezichthouders had de groei van het aantal gebruikers op de cryptobeurs bijgedragen aan de achterstand van het monitoren van verdachte transacties, verwijzend naar een achterstand van meer dan 100.000 meldingen.

Advertentie

Coinbase in 2022

Eerder kon je lezen dat Coinbase, ondanks de bearmarkt, in de eerste negen maanden van 2022 negentien miljoen nieuwe geverifieerde gebruikers wist toe te voegen. Dit stond gelijk aan een groei van 21,35% en daarmee werd het derde kwartaal afgerond met een totaal van 108 miljoen gebruikers.

Het bedrijf kon echter niet geheel ontsnappen aan de gevolgen van de neerwaartse trend in de crypto markt. Zo gaf het in juni 2022 aan dat het noodgedwongen 18% van het personeel ging ontslaan, wat gelijk stond aan ongeveer 1.100 werknemers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie