Ivo Melchers Ivo Melchers
14/12/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 12:15

Coinbase groeit met 19 miljoen nieuwe gebruikers, ondanks bearmarkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase aandeel stijgt hard na uitspraak rechter

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

De interesse in cryptocurrencies lijkt te zijn vervaagd sinds de top van de bullmarkt in november 2021. Inmiddels is de koers van bitcoin zo´n 75% lager en is negatief nieuws hetgeen wat overheerst in de crypto industrie.

De verminderde interesse is ook goed te zien in de ontslagrondes bij crypto exchanges. Zo kon je onlangs lezen dat Bybit en Kraken gedwongen waren om werknemers te ontslaan als direct gevolg van de huidige bearmarkt. Het afnemende handelsvolume heeft inmiddels zijn tol geëist bij veel verschillende grote cryptobeurzen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase groei

Desondanks heeft de enorme Amerikaanse exchange Coinbase in de eerste 9 maanden van 2022 19 miljoen nieuwe geverifieerde gebruikers weten toe te voegen. Dit vertegenwoordigt een groei van 21,35%. Coinbase begon het jaar met 89 miljoen gebruikers en het derde kwartaal werd afgerond met een totaal van 108 miljoen gebruikers.

Ook heeft het wereldwijde marktaandeel van Coinbase in de afgelopen maanden een mooie stijging gezien. In juli had het een dieptepunt van 1,6%, maar sindsdien is het blijven stijgen tot het huidige niveau van 3%.

Coinbase had in juni echter ook aangekondigd dat het noodgedwongen het personeelsbestand met ongeveer 18% ging verkleinen, wat gelijk stond aan ongeveer 1.100 werknemers.

Advertentie

Coinbase aandelen

Op 14 april 2021 debuteerde aandelen van Coinbase (COIN) op de Nasdaq beurs. De huidige bearmarkt heeft wel flinke klappen weten uit te delen op deze aandelenkoers. De handel van COIN begon met een prijs van $381 per aandeel, maar het sloot de eerste dag op de beurs af met een prijs van $329.

Eerder kon je al lezen dat het aandeel van de Amerikaanse exchange een nieuwe all-time low van $40,61 had neergezet. Vlak hiervoor was FTX ingestort wat natuurlijk resulteerde in een flinke daling in de waarde van alle cryptocurrencies.

Op het moment van schrijven ligt de koers van COIN nog net iets lager op $38,69. Hiermee heeft het meer dan 88% van zijn waarde moeten inleveren in één jaar tijd. In dat opzicht doet de koers van bitcoin het een stuk beter.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie