Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2022 06:08

Bitcoin exchange Bybit gaat werknemers ontslaan door bearmarkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Bybit gaat werknemers ontslaan door bearmarkt

Foto: Barillo_Picture / Shutterstock.com

De bearmarkt waar we momenteel al een jaar in verkeren heeft niet alleen zijn tol geëist bij menig crypto-investeerder. Werknemers bij crypto-bedrijven zijn de afgelopen maanden namelijk ook vaak de dupe van de neerwaartse trend in de wereld van cryptocurrencies. Met name crypto exchanges worden door het afnemende handelsvolume gedwongen om het personeelsbestand te verkleinen.

Eerder kon in het crypto nieuws worden lezen dat grote crypto exchanges als Crypto.com en Kraken een significante hoeveelheid werknemers hebben moeten ontslaan. Crypto.com had het personeelsbestand met meer dan 2.000 man verminderd, wat rond de 30 à 40% was, en het Amerikaanse Kraken had 1.100 mensen de laan uitgestuurd, wat gelijk stond aan ongeveer 30%, om zich aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.

Een aantal maanden geleden hadden andere crypto-bedrijven als Bitso, Gemini, BitMEX, Buenbi, BlockFi en Coinbase ook al maatregelen genomen om de berenmarkt te overleven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange Bybit is aan de beurt

Het stokje is inmiddels doorgegeven aan Bybit, aangezien Ben Zhou, de CEO en medeoprichter van de crypto exchange, via Twitter heeft aangegeven dat het personeelsbestand verkleind zal worden als direct gevolg van de berenmarkt:

‘’Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat Bybit de juiste structuur en middelen heeft om door de vertraging van de markt te navigeren en behendig genoeg is om de vele kansen die voor ons liggen te grijpen.’’

In de reeks tweets richt Zhou zich ook op de getroffen werknemers:

‘’Voor onze getroffen collega’s zullen we proberen dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van elk individu.’’

Advertentie

Transparante crypto exchange

Na de ineenstorting van FTX was Binance een nieuwe trend gestart waarin crypto exchanges door middel van transparantie vertrouwen terug proberen te winnen van de klanten. Een zogenoemde merkle-tree proof-of-reserves laat cryptobeurzen op een cryptografische manier aantonen dat ze voldoende reserves in kas hebben.

Bybit heeft ook aangegeven dat ze bezig zijn met zo’n merkle-tree proof-of-reserves en op 16 november deelde Zhou via Twitter de grootste wallets van Bybit. Deze nieuwe trend van transparantie is een van de weinige positieve gevolgen van het debacle rondom FTX.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie