Ivo Melchers Ivo Melchers
01/12/2022 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2022 20:00

Crypto exchange Kraken ontslaat 30% van personeel

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

De huidige bearmarkt gaat ten koste van veel werknemers in de crypto-sector. Zo kon je eerder lezen dat bedrijven als Bitso, Gemini, BitMEX, Buenbi, BlockFi en Coinbase een aantal maanden geleden al werknemers moesten ontslaan door het afnemende handelsvolume als direct gevolg van de berenmarkt. Begin oktober kon je ook lezen dat crypto exchange Crypto.com het personeelsbestand zeker met meer dan 2.000 man had verminderd, wat gelijk staat aan ongeveer 30 tot 40% van het personeel.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaanse Kraken

Nu is het de beurt aan de Amerikaanse crypto exchange Kraken. In een blogpost op 30 november maakte het bekend dat het stappen gaat ondernemen om de huidige crypto winter te kunnen overleven. De crypto exchange gaat om precies te zijn 30% van alle werknemers (1.100 mensen) de laan uitsturen om zich aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.

Lagere handelsvolumes en minder nieuwe aanmeldingen hebben bijgedragen aan de beslissing van Kraken om in het personeelsbestand te snijden. Het bedrijf gaf aan dat het zijn personeelsbestand moest verdrievoudigen vanwege het snelgroeiende crypto-ecosysteem. De huidige ontslagronde brengt het personeelsbestand weer terug tot het niveau van twaalf maanden geleden.

De internationale exchange verklaarde dat alle werknemers die zijn ontslagen een behoorlijke ontslagvergoeding zullen krijgen, waaronder een ontslagvergoeding voor zestien weken basissalaris, prestatiebonussen, vier maanden gezondheidszorg inclusief advisering, immigratieondersteuning en loopbaanondersteuning, naast andere voordelen.

De mede-oprichter en CEO van Kraken, Jesse Powell, zei het volgende over de toekomst:

‘’Ik ben ervan overtuigd dat de stappen die we vandaag zetten ervoor zullen zorgen dat we onze missie, die de wereld nu meer dan ooit nodig heeft, kunnen blijven waarmaken. Ik blijf extreem optimistisch over crypto en Kraken.’’

CEO Kraken opgestapt

Eerder kon je lezen dat Jesse Powell op gaat stappen als CEO van Kraken. Naar eigen zeggen werd de rol als CEO steeds minder leuk en met het groeien van het bedrijf werd de functie steeds zwaarder voor hem. De huidige COO Dave Ripley moet de functie als CEO gaan overnemen. Zodra de nieuwe COO gevonden is, gaat Ripley aan de slag als kersverse CEO. Powell zal echter nog steeds actief blijven binnen het bedrijf. Hij blijft aan als voorzitter van het bestuur en zal zich op andere zaken gaan richten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie