Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 17:15

Coinbase aandelen dalen tot een nieuw dieptepunt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/rarrarorro

Op 14 april 2021 debuteerde de aandelen van Coinbase (COIN), de enorme Amerikaanse crypto exchange, op de Nasdaq beurs. De handel van COIN aandelen begon met een prijs van $381 per aandeel. Echter sloot het de eerste dag op de beurs af met een prijs van $329 en noteerde het een high in november van dat jaar met een koers van $342.

De huidige berenmarkt heeft ook forse klappen uitgedeeld bij de COIN koers. Sinds de ineenstorting van FTX zijn de aandelen van Coinbase wat dat betreft de cryptocurrencies achterna gegaan. Deze maandag heeft het aandeel van de Amerikaanse crypto exchange een nieuwe all-time low neergezet van $40,61. Tegelijkertijd zakte de koers van bitcoin naar $15.665 en de koers van ethereum naar $1.081.

Het aandeel van de Amerikaanse exchange is in het afgelopen jaar met maar liefst 87% gedaald. Hiermee presteert het zelfs slechter dan de koning der cryptocurrencies, wat op het moment een daling van ongeveer 77% heeft moeten doorstaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ondergang FTX

Het faillissement van FTX heeft ertoe geleid dat andere crypto exchanges het vertrouwen moeten terugwinnen van hun gebruikers. Binance begon een nieuwe trend door te beloven dat het een zogenoemde merkle-tree proof-of-reserves gaat uitrollen. Veel andere exchanges gingen vervolgens de grootste exchange ter wereld achterna. Op 17 november pakte Coinbase uit met een ‘Trust us’ campagne in The Wall Street Journal, een invloedrijk internationaal dagblad. Tot nu toe lijkt het nog niet te zorgen voor het gewenste resultaat.

Coinbase geeft aan dat het de tegoeden van klanten 1 op 1 in huis heeft. Ook kon je eerder lezen dat de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, aan had gegeven dat de exchange geen significante blootstelling heeft aan FTX of Alameda Research.

Armstrong had destijds ook aangegeven dat transparantie en vertrouwen een essentieel onderdeel zijn van de beursgang van Coinbase:

‘’Iedere investeerder en klant kan onze publieke cijfers induiken. Dat laat ook exact zien hoe wij met de fondsen van onze gebruikers omgaan.’’

Advertentie

Binance haalt Coinbase in

Gisteren kon je lezen in het crypto nieuws dat Binance Coinbase had ingehaald wat betreft het aantal bitcoin in de reserves. Coinbase heeft op het moment een totaal van 533.048 BTC in de reserves en Binance staat op de eerste plek met 584.083 BTC in de reserves.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie