Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2022 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 15:14

Binance heeft voor het eerst de allergrootste bitcoin reserves

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/askarim

Na het omvallen van FTX zien veel investeerders gecentraliseerde crypto exchanges niet meer zitten. Zo kon je eerder in het bitcoin nieuws lezen dat de grootste uitstroom van bitcoin (BTC) sinds januari 2018 had plaatsgevonden. Het vertrouwen in crypto exchanges heeft duidelijk een flinke deuk opgelopen en investeerders kiezen massaal voor self-custody.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance domineert

Vanwege alle verschuivingen die hebben plaatsgevonden m.b.t gecentraliseerde exchanges, is er ook een nieuwe nummer 1 wat betreft de bitcoin reserves. Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, heeft op het moment namelijk 584.083 BTC in de reserves. Hiermee heeft het platform zelfs Coinbase ingehaald die een totaal van 533.048 BTC in de reserves heeft.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), lijkt dus veel investeerders naar zijn platform te trekken. Hij heeft aangegeven dat zijn exchange de tegoeden van klanten 1 op 1 in bezit heeft en er verder geen openstaande schulden zijn. Echter moeten we hem hierbij op zijn woord geloven, aangezien een zogenoemde merkle-tree Proof-of-Reserves op het moment nog niet beschikbaar is. Binance heeft al wel zijn eigen wallet-adressen gedeeld en is nog bezig het uitrollen van een Proof-of-Reserves.

Het aantal bitcoin in de reserves van Binance vertegenwoordigen ongeveer 2,78% van alle 21 miljoen BTC die ooit in omloop komen. Echter zit een groot gedeelte van de bitcoin in eigen wallets, waardoor het platform van CZ een gigantisch deel van de markt in handen heeft. Na Binance heeft Coinbase een totaal van 533.048 BTC in de reserves, Gemini een totaal van 158.918 en Kraken 71.426.

Advertentie

Bitcoin in eigen beheer

Een hardware wallet wordt gezien als de meest veilige manier om jouw cryptocurrencies te bewaren. Je bent in staat om zelf je eigen crypto in beheer te hebben en hierbij hoef je geen enkele partij meer te vertrouwen. Door je bitcoin te stallen bij een exchange gaan de meeste innovaties van het protocol verloren. Bitcoin is revolutionair omdat het decentraal is, waardoor er geen tussenpartijen vereist zijn. Door je BTC op een hardware wallet te zetten, houd je dit basisprincipe in stand.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie