Ivo Melchers Ivo Melchers
11/11/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 14:00

Binance houdt zich aan belofte en deelt eigen wallet-adressen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Shizume

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), had eerder aan zijn volgers op Twitter beloofd dat zijn exchange binnenkort volledig transparant gaat zijn. Binance heeft zich aan zijn woord gehouden, aangezien het gisteren een momentopname van zijn cold en hot wallets heeft gedeeld. Binance noemt dit echter slechts een begin, want de exchange wilt in de komende weken een zogenoemde merkle tree proof-of-reserves gaan delen.

Binance gaf op de pagina op zijn eigen website ook het volgende aan:

‘’Ons doel is om gebruikers van ons platform bewust te maken en weloverwogen beslissingen te laten nemen die zijn afgestemd op hun financiële doelen.’’

De crypto exchange geeft aan dat het ongeveer 475.000 bitcoin (BTC) in bezit heeft en 4,8 miljoen ether (ETH). Daarnaast zou het 17,6 miljard Tether (USDT), 601 miljoen USD Coin (USDC) en 21,7 miljard van zijn eigen stablecoin genaamd Binance USD (BUSD) in bezit hebben. De exchange gaf ook aan dat het een totaal van 58 miljoen van zijn eigen Binance coin (BNB) in bezit heeft. In totaal hebben de vermelde reserves een totale marktwaarde van zo’n $69 miljard, gebaseerd op de huidige koersen.

Op de pagina werd ook nog een keer herhaald dat het ‘Secure Asset Fund for Users’ (SAFU) recentelijk was verhoogd naar 1 miljard dollar. Dit is volgens Binance ‘’een ander onderdeel van de toewijding aan zijn gebruikers om het veiligste, meest rechtvaardige blockchain-ecosysteem ter wereld te bouwen’’. Het SAFU verzekeringsfonds is een geruststelling voor de gebruikers en biedt een stukje zekerheid en daarmee vertrouwen, wat in de huidige marktomstandigheden steeds belangrijker wordt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Andere crypto exchanges

Eerder kon je lezen dat er, sinds de aankondiging van Binance, een gehele trend leek te ontstaan. Andere exchanges zoals Crypto.com, Kucoin en OKX hebben namelijk ook belooft om binnenkort merkle-tree proof-of-reserves te gaan bieden. Na het omvallen van FTX lijkt het steeds moeilijker om als centrale partij vertrouwen te krijgen en dit beleid is zeker een belangrijke stap in de juiste richting. Net als bij Binance heeft dit echter wel enige tijd nodig en gaven ook zij aan dat het enkele weken kan duren voordat het volledig uitgerold is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie