Erik Juffermans Erik Juffermans
09/11/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 16:00

Binance verhoogt ‘SAFU’ verzekeringsfonds naar 1 miljard dollar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Het zijn chaotische tijden in crypto land. Volgens Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van Binance, vraagt dat om drastische maatregelen. In een tweet maakt de CEO bekend dat het verzekeringsfonds van de crypto exchange, genaamd SAFU, is verhoogd naar 1 miljard dollar.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Het SAFU fonds van Binance

In juli 2018 werd het verzekeringsfonds van Binance opgericht. Het fonds is bedoeld om de assets van gebruikers te beschermen. Een deel van de transactiekosten van de exchange gaan normaal gesproken naar het fonds. Tijdens volatiele tijden en forse koersdalingen fluctueert de waarde van dit fonds. Vandaar dat CZ heeft besloten het fonds wat op te krikken.

Het fonds bestaat voor 300 miljoen dollar aan bitcoin. Daarnaast voor 700 miljoen dollar aan verscheidene andere cryptocurrencies waaronder BNB en BUSD. Dat zijn de native token van Binance en de stablecoin van de exchange. De totale waarde van het verzekeringsfonds bedraagt dus nu $1 miljard dollar.

Met de crisis omrent FTX en de vrije val van diens token FTT is vertrouwen een prioriteit. Met het SAFU verzekeringsfonds wil Binance zijn gebruikers geruststellen en vertrouwen geven in de financiële stabiliteit van de exchange.

Binance neemt FTX over

Binance is een grote speler in crypto land, het is de grootste crypto-exchange qua handelsvolume. Ook tijdens deze bearmarkt zit het bestuur van de exchange niet stil. Recent werkte Binance samen met Elon Musk in de overname van twitter. Binance maakte 500 miljoen dollar over naar Musk bedoeld voor de overname van het social media platform. Volgens CZ heeft Twitter heel veel potentie.

Ook deze week is Binance op de voorpagina van het crypto nieuws te vinden. Binance maakte bekend dat het de financieel instabiele exchange FTX volledig gaat overnemen.

“Vanmiddag vroeg FTX om onze hulp. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis. Om de gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende LOI getekend, met de intentie om FTX.com volledig over te nemen en de liquiditeitskrapte te helpen dekken. We zullen de komende dagen een volledige DD uitvoeren.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie