Ivo Melchers Ivo Melchers
06/11/2022 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 14:20

Dit is waarom Binance heeft geïnvesteerd in Twitter

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/increation87

Eerder kon je lezen dat Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, een half miljard opzij had gezet om mee te kunnen doen aan de overname van Twitter. Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft namelijk het sociale mediaplatform voor een totaalbedrag van $44 miljard overgenomen. De CEO van Binance, ChangPeng Zhao (CZ), heeft zes redenen genoemd waarom hij Elon Musk heeft gesteund in de overname van Twitter.

Herstel in zicht voor bitcoin gedupeerden Mt. Gox, compensatie nadert
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance en Twitter

Advertentie

”Twitter is een langetermijninvestering”

De CEO van Binance benadrukte dat het een langetermijninvestering is en dat het geen last heeft van schommelingen in de aandelenkoersen en de marktomstandigheden op de korte termijn. De belangrijkste reden van CZ om in Twitter te investeren was zijn geloof in vrijheid van meningsuiting. Volgens hem was dit argument al genoeg om $500 miljoen over te maken voor de overname.

‘’Vrijheid van meningsuiting is een voorwaarde voor vrijheid van geld, en daar bouwen we aan.’’

Hij benadrukt het belang van Twitter om een gemeenschappelijk platform te bieden waar het grote publiek en prominente figuren hun mening moeten kunnen uit.

De tweede reden is gerelateerd aan de steun van Binance aan ondernemers:

‘’Wij ondersteunen ondernemers. Elon is een sterke ondernemer. Met Elon aan het roer geloven we dat Twitter zal blijven groeien en een impactvol platform voor iedereen zal worden.’’

De overtuiging dat Twitter een enorm onbenutte waarde heeft is het derde argument waarom CZ heeft geïnvesteerd in Twitter. Volgens CZ heeft Twitter nog geen goed businessmodel gehad en hij gelooft dat Elon en crypto tot innovatieve bedrijfsmodellen, waarbij geen gebruikersgegevens worden verkocht, kunnen leiden. De web 3.0 integratie is dan ook de vierde reden voor de steun vanuit Binance.

Het feit dat CZ zelf heel veel gebruik maakt van Twitter was ook een motief om geld opzij te leggen. De laatste drijfveer is de drang om problemen op te lossen. Binance wilt dezelfde problemen oplossen als Elon Musk, waaronder het elimineren van bots, het toevoegen van een bewerkknop, betalen voor blauwe vinkjes en betalen voor commentaar op berichten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie