Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 19:15

Twitter overname Elon Musk is heel dichtbij

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Onlangs kon je lezen dat Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, Twitter zou gaan overnemen voor een totaalbedrag van $44 miljard. Volgens Bloomberg heeft Musk middels een videovergadering aan bankiers beloofd om de overname van Twitter vrijdag definitief te maken. Deze bankiers lenen naar verluidt $13 miljard uit voor de uiteindelijke financiering van de deal.

Ook andere investeerders stoppen miljarden dollars in de overname van Twitter. Eerder kon je lezen dat o.a. Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, een van deze investeerders is. Dit werd destijds ook bevestigd door de CEO van Binance: Changpeng Zhao. Naast Binance werden er nog 18 andere investeerders benoemd in het document wat in mei werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Oracle medeoprichter Larry Ellison zou maar liefst $1 miljard investeren, gevolgd door Sequioa Capital, die $800 miljoen heeft beloofd te investeren. In totaal was er $7,14 miljard opgehaald bij alle investeerders.

Huidige aandeelhouder prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië was in het begin tegen de overname door Musk, maar later was hij van mening veranderd en wilde hij toch zijn aandeel van een kleine 4 procent behouden.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Rechtszaak tegen Elon Musk

Musk wilde in april al Twitter kopen, maar begin juli had hij besloten om zich weer terug te trekken uit deze deal. De reden hiervoor was dat het sociale-mediabedrijf volgens hem had gelogen over het aantal actieve bots op het platform. Het bestuur van Twitter vond echter dat Musk zich niet zomaar terug kon trekken en besloot om een rechtszaak te beginnen. Op deze manier wilde Twitter de overname alsnog afdwingen.

Toen Musk eerder deze maand alsnog liet weten dat hij bereidt was om de deal door te laten gaan, had de rechter de rechtszaak tot vrijdag 28 oktober gepauzeerd. Musk rekende er namelijk al op dat deze vrijdag de deal afgerond zou worden.

Musk koopt het sociale mediaplatform voor $54,20 per TWTR aandeel wat uitkomt op een totaalbedrag van maar liefst $43 miljard. Volgens Yahoo Finance steeg het aandeel door het nieuws met 2,45% naar $52,78 per aandeel.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie