Kevin Schijven Kevin Schijven
06/05/2022 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 12:01

Bitcoin beurs Binance steunt Elon Musk Twitter overname met $500 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De rijkste persoon op aarde, Tesla CEO en dogecoin (DOGE) fan Elon Musk, wil het sociale mediaplatform Twitter overnemen voor maar liefst $44 miljard.

Uit een nieuw document, ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat Musk inmiddels $7,14 miljard heeft opgehaald bij investeerders. Uit het document blijkt dat Binance, de grootse cryptocurrency-exchange ter wereld, een van deze investeerders is.

Binance CEO Changpeng Zhao, ook bekend als ‘CZ’, bevestigde de investering gisteren op Twitter: “Een kleine bijdrage aan het goede doel.”

“Wij, van onze vrienden, hoorden dat Musk op zoek was naar externe investeerders, en zijn we geïnteresseerd? We hebben meteen gezegd dat we dat zijn. Hij had geen plan voor Twitter. Er is niet zoiets als een businessplan. Zo’n discussie was het dus niet. Het is meer een blanco cheque.”

Aldus CZ in een interview met de Financial Times. Tegen CNBC zegt CZ het volgende over de deal:

“We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We hopen een rol te kunnen spelen in het samenbrengen van sociale media en Web3 en het verbreden van het gebruik en de adoptie van crypto- en blockchain-technologie.”

Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Niet alleen Binance doet mee met de overname

Naast Binance worden nog 18 mede-investeerders benoemd in het SEC document. Oracle medeoprichter Larry Ellison investeert maar liefst $1 miljard, gevolgd door Sequioa Capital, die $800 miljoen belooft. Ook de Saoedische prins Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, steunt nu de overname door Musk. Hij is al aandeelhouder, maar was in eerste instantie nog tegen de overname. Het is onduidelijk waarom hij van mening is veranderd.

Desondanks zijn er zorgen dat Musk mogelijk niet de deal rond krijgt. Ook is niet iedereen blij met de overname. Alhoewel Musk beweert dat hij dit doet voor de vrijheid van meningsuiting, zijn veel mensen overtuigd dat dit juist het tegenovergestelde effect zal hebben.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie