Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2022 08:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 08:24

Bitcoin ziet grootste uitstroom in bijna 5 jaar, maar koers loopt vast

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ziet grootste uitstroom in bijna 5 jaar, maar koers loopt vast

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is sinds de FTX crash in gevecht met $17.000. Maandag dipte bitcoin voor de tweede keer dit jaar onder $16.000, maar herstelde onmiddelijk. Wederom klopte bitcoin bij $17.000 aan en werd daar afgewezen. Dat herhaalde afgelopen nacht nog een keer en bitcoin zakt op het moment van schrijven naar $16.810 op Binance en €16.150 op Bitvavo.

Daarmee komt de bitcoin koers op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 19%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index staat nu op 23 (Extreme Fear).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX drama wellicht nog niet voorbij

Het FTX drama heeft een angstige markt nog terughoudender gemaakt. Ondertussen blijven steeds meer details over de situatie boven water te komen die de gehele crypto industrie een slechte naam geven.

De markt maakt zich grote zorgen dat we nog niet alle gevolgen van het incident hebben gezien. Er is veel vrees dat andere partijen ook mee onder water worden getrokken, zoals we zagen in mei met de crash van terra (LUNA).

Natuurlijk houdt de oorlog in Oekraïne investeerders ook terughoudend. Een raket was gisteren beland in Polen en op sociale media is onmiddellijk “WW3” trending. Het incident zorgde gisteren voor een kleine schommeling op de markten.

Advertentie

Grootste bitcoin uitstroom in bijna 5 jaar

Ondertussen blijft het tempo dat BTC van exchanges wordt gehaald sinds het FTX debacle alleen maar toenemen. De crash heeft de reputatie van gecentraliseerde exchanges beschadigd en veel investeerders kiezen nu liever voor self-custody. Gisteren vond de grootste uitstroom sinds januari 2018 plaats, meldt On-Chain College.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners verkopen voorraden

Echter hebben bitcoin miners niet dezelfde luxe. Zij staan door de lage koers en hoge hash rate flink onder druk. Analist Tomáš Hančar meldt dat miners maar liefst 4.600 BTC afgelopen week hebben verkocht. Daardoor staan hun reserve nu op het laagst dit jaar. Er is nog altijd veel vrees dat miners moeten capituleren in deze slechte omstandigheden.

https://twitter.com/TomasHancar/status/1592590541241606144

Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie