Bitcoin exchange FTX groeide in 2021 met 1000%

Er zijn maar weinig crypto-bedrijven die zó hard zijn gegroeid als FTX. Deze exchange bestaat pas sinds 2019, maar het is nu al één van de grootste bedrijven in de cryptocurrency sector. De omzet is in 2021 zelfs met een factor tien gegroeid, volgens CNBC.

FTX is enorm gegroeid, SBF bevestigt

Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant op basis van zijn eigen bronnen. FTX is geen beursgenoteerd bedrijf, het hoeft dus niet zijn bedrijfsresultaten te publiceren. FTX zou in 2020 ongeveer $90 miljoen dollar hebben omgezet – dat is niet niks voor een bedrijf dat in 2019 van de grond af is opgebouwd. In 2021 is dit gegroeid tot meer dan $1 miljard USD. Meer dan tien keer zoveel als in 2020, dus.

De groei in omzet vindt volgens CNBC zijn oorsprong in het wereldwijd actieve handelsplatform. FTX brengt, zoals eigenlijk elke exchange, handelskosten in rekening als je een activa koopt of verkoopt. Naast de enorme omzet stegen ook de operationele inkomsten van $14 miljoen in 2020 naar $272 miljoen in 2021. de netto-inkomsten waren in 2020 nog $17 miljoen, deze stegen vorig jaar naar $388 miljoen.

Ondanks de berenmarkt, sleept het bedrijf alsnog omzet binnen dit jaar. In het eerste kwartaal van 2022 zou FTX $270 miljoen USD aan omzet hebben binnengehaald, en wil eind dit jaar 1,1 miljard USD bereiken. Toch is het niet duidelijk hoe groot de impact van de lagere crypto-prijzen op de omzet is. Het platform zal inmiddels flink zijn gegroeid en dus meer klanten hebben, die ondanks de lagere prijzen alsnog blijven handelen.

FTX zou marges van rond de 27% hebben. Het bedrijf heeft zelf niet gereageerd op het gerucht, maar op Twitter reageerde topman Sam Bankman-Fried dat de cijfers wel ongeveer kloppen.

FTX volgt de regulaties

Het bedrijf is dus hard gegroeid, en het doet ook hard zijn best om niet in het vizier van de overheid te komen. Vanmorgen schreven we dat het ondanks dat toch een waarschuwing heeft gekregen van de Amerikaanse FDIC. Het zou voorheen hebben geclaimd dat de deposito’s van klanten zijn beschermd tegen financiële problemen van FTX, maar dat is niet het geval. Bankman-Fried bood zijn excuses aan.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie