Shane Kuijpers
29/12/2021 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2021 18:35

Bitcoin exchange FTX wil banken belonen voor acceptatie stablecoins

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange FTX wil banken belonen voor acceptatie stablecoins

Foto: aijiro/Shutterstock

Bitcoin (BTC) exchange FTX is op zoek naar manieren om met banken wereldwijd samen te werken. FTX wil dat banken het opnemen en storten van stablecoins mogelijk gaan maken en heeft hier flinke beloningen voor over.

FTX kwam namelijk met het idee om een bonus van $1 miljoen uit te keren aan iedere bank per regio die als eerste stablecoins accepteert. De bitcoin exchange deelde dit idee via Twitter.

Op dit moment is het nog niet veel meer dan een suggestie, maar FTX staat er wel degelijk voor open om hun eigen plan uit te voeren. In een uitleg over de tweet kwam het bitcoin platform met het volgende:

“We zouden graag zo’n relatie aangaan als dat betekent dat FTX-gebruikers vrijwel onmiddellijk en vrijwel gratis geld kunnen storten en opnemen.”

Op dit moment is het storten en opnemen van geld van banken naar crypto exchanges nogal een knelpunt voor veel gebruikers. Er komen vaak handelskosten bij kijken en het kan ook nog eens dagen duren, afhankelijk van de bank en de methode. FTX, derde crypto exchange ter wereld op gebied van handelsvolume, wil hier dus verandering in brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX timmert flink aan de weg

FTX is een snelgroeiende crypto exchange en timmert al een tijdje flink aan de weg. FTX is niet van plan gas terug te nemen en heeft zich in het afgelopen jaar fors ingezet op het creëren van meer naamsbekendheid. Om die doelstelling te bereiken hebben ze zich met name gericht op de sportwereld.

Zo gaat FTX bijvoorbeeld adverteren tijden de aankomende Super Bowl finale in februari. De Super Bowl is de finale van het American Football seizoen en staat bekend als een van de grootste sportevenementen ter wereld. 

Die aankondiging was zeker niet de eerste stap die FTX heeft gezet in American Football, de meest bekeken sport van de Verenigde Staten. Eerder dit jaar kwam de exchange namelijk al met een samenwerking met Tom Brady en zijn vrouw Gisele Bündchen. Brady is een American Football ster en is een van de grootste atleten aller tijden.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie