Timo Bult Timo Bult
14/05/2019 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2019 09:30

Bitcoin-futures handelsplatform Bakkt mogelijk in juli gelanceerd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin-futures handelsplatform Bakkt mogelijk in juli gelanceerd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De lancering van het bitcoin-futures handelsplatform Bakkt zal in juli plaatsvinden. Dit schrijft de CEO van het platform, Kelly Loeffler, in een blogpost op Medium. Het platform werd al meerdere keren uitgesteld, vooral vanwege problemen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
In de blogpost schrijft Loeffler dat Bakkt waarschijnlijk in juli zal beginnen met user acceptance testing (UAT). Investeerders kunnen het handelsplatform in deze periode testen en Bakkt kan het platform aan nieuwe investeerders introduceren. Verder schrijft Loeffler:

We zullen in aankomende posts meer details verstrekken, maar we verwachten UAT te gebruiken om ervoor te zorgen dat klanten tijd hebben om zich bij het platform te kunnen voegen en dat ze het handels- en custody-model dat we hebben gebouwd naar hun tevredenheid kunnen testen. We hebben nauw samengewerkt met de CFTC om contracten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van handel, transparantie en marktzekerheid en die ook voldoen aan de federale regelgeving. Klanten die actief zijn op crypto-markten – en velen die nog wachten om in te stappen – hebben een stem gehad bij het vormgeven van het ontwerp van het oorspronkelijke productaanbod. Zoals aangegeven in de ICE Futures U.S.-aanvraag bij de CFTC vandaag, zullen bitcoin-futures in de komende maanden worden genoteerd op een federaal gereguleerde futures-beurs.

De CEO van Bakkt gaf naast een verwachte lanceerdatum ook meer informatie over het platform zelf. Zo zal Bakkt $35 miljoen reserveren voor eventuele clearing risico’s. Daarnaast gaf Loeffler aan dat de voorwaarden van de contracten zijn aangepast. Zo zijn de openingstijden, afwikkelingsprocedures en handelslimieten aangepast om te kunnen voldoen aan de eisen van de CFTC.
Bakkt zal het voor institutionele beleggers makkelijker maken om in bitcoin te investeren. Dit wil het bereiken door een handelsplatform en custody-service van institutioneel niveau aan te bieden.
Zo nam het recentelijk een crypto-custodian over, Digital Asset Custody Company. Op deze manier hoopt Bakkt een vergunning te kunnen krijgen van de CFTC, iets wat er tot op heden voor heeft gezorgd dat de lancering moest worden uitgesteld.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie