Bitcoin-futures handelsplatform Bakkt mogelijk in juli gelanceerd

Bitcoin-futures handelsplatform Bakkt mogelijk in juli gelanceerd

De lancering van het bitcoin-futures handelsplatform Bakkt zal in juli plaatsvinden. Dit schrijft de CEO van het platform, Kelly Loeffler, in een blogpost op Medium. Het platform werd al meerdere keren uitgesteld, vooral vanwege problemen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

In de blogpost schrijft Loeffler dat Bakkt waarschijnlijk in juli zal beginnen met user acceptance testing (UAT). Investeerders kunnen het handelsplatform in deze periode testen en Bakkt kan het platform aan nieuwe investeerders introduceren. Verder schrijft Loeffler:

We zullen in aankomende posts meer details verstrekken, maar we verwachten UAT te gebruiken om ervoor te zorgen dat klanten tijd hebben om zich bij het platform te kunnen voegen en dat ze het handels- en custody-model dat we hebben gebouwd naar hun tevredenheid kunnen testen. We hebben nauw samengewerkt met de CFTC om contracten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van handel, transparantie en marktzekerheid en die ook voldoen aan de federale regelgeving. Klanten die actief zijn op crypto-markten – en velen die nog wachten om in te stappen – hebben een stem gehad bij het vormgeven van het ontwerp van het oorspronkelijke productaanbod. Zoals aangegeven in de ICE Futures U.S.-aanvraag bij de CFTC vandaag, zullen bitcoin-futures in de komende maanden worden genoteerd op een federaal gereguleerde futures-beurs.

De CEO van Bakkt gaf naast een verwachte lanceerdatum ook meer informatie over het platform zelf. Zo zal Bakkt $35 miljoen reserveren voor eventuele clearing risico’s. Daarnaast gaf Loeffler aan dat de voorwaarden van de contracten zijn aangepast. Zo zijn de openingstijden, afwikkelingsprocedures en handelslimieten aangepast om te kunnen voldoen aan de eisen van de CFTC.

Advertentie

Bakkt zal het voor institutionele beleggers makkelijker maken om in bitcoin te investeren. Dit wil het bereiken door een handelsplatform en custody-service van institutioneel niveau aan te bieden.

Zo nam het recentelijk een crypto-custodian over, Digital Asset Custody Company. Op deze manier hoopt Bakkt een vergunning te kunnen krijgen van de CFTC, iets wat er tot op heden voor heeft gezorgd dat de lancering moest worden uitgesteld.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.364,23 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.306,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.334,53 Kopen
3
3
Anycoin Direct
Reviewed
€6.357,83 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.363,11 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.388,21 Kopen
Laatste nieuws