Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2019 09:45

Cryptocurrency-handelsplatform Bakkt neemt crypto-custodian over

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency-exchange Bakkt verwerft de Digital Asset Custody Company

Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft aangekondigd dat het de cryptocurrency opslagdienst Digital Asset Custody Company (DACC) voor haar handelsplatform Bakkt heeft overgenomen. Dat meldt het bedrijf in een blogpost op Medium op 29 april.
Bakkt, het langverwachte cryptocurrencyhandelsplatform van ICE, zou eigenlijk al vorig jaar december lanceren, maar werd destijds meerdere malen uitgesteld. Naar verluidt werd de lancering uitgesteld omdat Bakkt nog geen goedkeuring heeft gekregen van de toezichthouder, de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
Met de acquisitie van DACC wil ICE voldoen aan de eisen van de New York Department of Financial Services (NYFDS) om op deze manier een BitLicense aan te vragen zodat het in de staat van New York kan opereren. Dat zou vervolgens ook de CFTC kunnen overtuigen omdat Bakkt dan gezien wordt als een qualified custodian.

Deze acquisitie onderstreept het feit dat we niet stilstaan omdat we wachten op de goedkeuring door de CFTC voor de lancering van gereguleerde handel in onze crypto-markten.

Aldus Kelly Loeffler, CEO van Bakkt en vrouw can ICE CEO Jeff Sprecher. Adam White, COO van Bakkt en voormalig CEO van Coinbase, schrijft het volgende in de blogpost:

De ervaring van het team om meerdere blockchains te integreren en de meest geavanceerde consensus mechanismen te gebruiken, is een waardevolle aanvulling op ons team en onze toekomstige productlijn. Omdat we custody over extra digitale assets willen opschalen en ondersteunen, zal DACC’s native support van 13 blockchains en 100+ assets als een belangrijke versneller dienen.

Het blijft vooralsnog onbekend wanneer Bakkt ook daadwerkelijk zal lanceren.
In maart lieten anonieme bronnen weten dat Bakkt gaat samenwerken met Starbucks zodat je met bitcoin (BTC) kan betalen voor je koffie.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie