Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2020 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2020 16:33

Bitcoin handelaren die op een overwinning van Trump gokten verliezen naar verluidt $11 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin handelaren die op een overwinning van Trump gokten verliezen naar verluidt $11 miljoen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenavond kwam naar buiten dat Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen heeft, en de koers van bitcoin (BTC) toonde onmiddellijk een reactie op het nieuws.
De BTC-koers, die eerder deze week nog de $16.000 aantikte, schoot onderuit en zakte van ongeveer $15.350 naar een dieptepunt van $14.600. Op het moment van schrijven lijkt de koers rond de $15.000 te consolideren.
Op de FTX cryptocurrency-exchange konden investeerders futurescontracten afsluiten waarmee men kon gokken wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Dergelijke contracten bestonden voor Trump en Biden, alsmede voormalige kandidaten, en waren $1 waard als de desbetreffende kandidaat won en $0 als deze verloor.


De contracten zijn inmiddels verlopen en naar verluidt hebben investeerders die op Trump gokte meer dan $11 miljoen verloren. Vervolgens lag de FTX beurs onder vuur van deze investeerders. FTX beweert dat deze investeerders de regels niet goed hebben gelezen. In de regels stond altijd al dat de contracten zouden verlopen zodra bekend is wie de volgende president wordt.


Echter roept de voormalige president dat er sprake is van kiezersfraude en zijn volgers geloven daar heilig in. Ze klagen daarom bij FTX dat Biden nog niet gewonnen heeft en dat de contracten nog niet verlopen horen te zijn.
Om deze groep tegemoet te komen heeft FTX een nieuw contract (TRUMPFEB) opgezet waarmee de vorige wordt verlengd tot 21 februari 2021, één dag na de inauguratie van de volgende president. De FTX beurs zegt dat het spijt heeft hiervan, en in de toekomst zullen ze niet meer toe te geven aan “trolls.”


In gerelateerd nieuws heeft de Associated Press (AP), een Amerikaanse non-profit nieuwsorganisatie die de tellingen al doet sinds 1848, de overwinning van Biden al vastgelegd op de blockchains van Ethereum en EOS.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie