Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) corrigeert na nieuws winst Joe Biden, deze altcoin steeg deze...

Bitcoin (BTC) corrigeert na nieuws winst Joe Biden, deze altcoin steeg deze week het hardst

- Advertentie -

De bitcoin (BTC) koers is gisteren aan het begin van de avond, ongeveer tegelijk met het nieuws dat Joe Biden de nieuwe Amerikaanse president wordt, onderuit een dalend driehoekspatroon gezakt. Dit zorgde voor een aardige correctie en ook de altcoins tonen op dit moment vergelijkbare dalingen. In deze marktupdate lees je wat de huidige stand van zaken is op de crypto-markt.

Bitcoin (BTC) met 6,5% onderuit

Zoals in de marktupdates van de afgelopen dagen al beschreven vormde bitcoin een zogenaamd dalend driehoekspatroon. Na een stijging kan zo’n patroon een voorteken zijn van een aanstaande daling. Gisteren rond 18:00 gebeurde dit inderdaad.

Nadat de koers onder de $15.300 terechtkwam, de support-lijn van het driehoekspatroon, versnelde de koers naar beneden. Binnen vier uur tijd zakte bitcoin 6,5% in waarde en werd een low bereikt van $14.310, vlak boven de 50-uurs Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek.

De bulls konden de prijs vanuit deze zone al vrij snel weer omhoog drukken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.012 op cryptocurrency exchange Coinbase. De bulls proberen daarmee op dit moment om de $15.000 weer te doorbreken. Voor de kortere termijn is dit het prijsniveau om in de gaten te houden. Naar beneden blijven de $14.300 en $13.900 belangrijke steunzones.

Zoals gezegd is een correctie van de koers niet geheel onlogisch. De recente snelle prijsstijgingen hebben ervoor gezorgd dat de markt op de hogere tijdsframes overkocht is geraakt. Mocht de koers op de langere termijn echter verder wegzakken dan zou dit op de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) een bearish divergence opleveren.

Altcoins corrigeren mee

Niet alleen bitcoin ging wat onderuit, ook de altcoin koersen tonen op dit moment hier en daar dalingen van 7%. Ethereum (ETH) zakt 3,4% in waarde en is nu $438,20 waard. Over de afgelopen 7 dagen staat de altcoin echter nog steeds een mooie 12,7% in het groen.

Ethereum is hiermee overigens de hardste stijger van de top 10 cryptocurrencies in de afgelopen 7 dagen. Het lijkt hiermee volop mee te liften op het goede nieuws omtrent Ethereum 2.0.

Ten slotte zien we chainlink (LINK) 6,9% in de min staan, litecoin (LTC) zakt 5,4% terug en polkadot (DOT) noteert een daling van 7%. De gehele cryptomarkt zakt 3,6% in waarde. Desalniettemin steeg de markt de afgelopen 7 dagen ongeveer $33 miljard in waarde naar het huidige niveau van $432,7 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.250,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.271,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.319,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.353,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.524,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...