Robin Hazekamp Robin Hazekamp
24/07/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 18:00

Bitcoin whales ontwaken massaal na jaren sluimeren

Nieuws
Grote crypto investeerder koopt gigantische hoeveelheid Chainlink

Foto: Rui Duarte/Shutterstock

De laatste tijd hebben we al vaker gerapporteerd over whales, investeerders met een enorm vermogen in crypto, die plotseling ontwaken. Nu is er weer een nieuwe whale wakker geworden en ditmaal gaat het om een bitcoin (BTC) whale met een vermogen in de tientallen miljoenen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin whale wordt slapend rijk

Afgelopen weekend was op Crypto Insiders te lezen over een whale die in totaal 1.037 bitcoin kocht in 2012. Toen was één bitcoin token nog $4,92 waard. De complete inhoud van de wallet werd toen gekocht voor een totaalbedrag van $5.107. Elf jaar later heeft de whale besloten om de net iets meer dan duizend bitcoin nieuw leven in te blazen.

Op 22 juli werden de tokens naar een nieuwe wallet verplaatst. Toen waren de tokens $37,8 miljoen waard. De bitcoin whale, die na elf jaar eindelijk de tijd rijp genoeg vond, heeft daarmee wellicht een enorme winst gedraaid. In procenten uitgedrukt kan de bitcoin investeerder zichzelf een winst van 600.000% toe-eigenen.

De Nederlandse analist Maartunn rapporteerde op 23 juli over nog een whale die ontwaakt. Het gaat dan om een belegger die al meer dan 10 jaar 1.413 BTC niet had aangeraakt.

Waarom deze whales nu hebben besloten de bitcoin te verplaatsen is echter niet met zekerheid te zeggen. De bitcoin zijn naar een nieuwe wallet verplaatst, maar wat er vervolgens met de tokens gebeurt is niet altijd duidelijk. Meestal betekent het dat de investeerder van plan is om de crypto naar een beurs te sturen om het te verkopen.

Advertisement

Verhaal achter crypto vermogen onbekend

Toch is de timing om nu te verkopen ietwat bijzonder. Had de investeerder er namelijk voor gekozen om zijn vermogen in crypto op het hoogtepunt uit te cashen, dan had hij veel meer winst gepakt. Op zijn hoogst stond de bitcoin koers op $69.044. Had hij zijn bitcoin toen verkocht, dan zou dat hem $71,6 miljoen hebben opgeleverd. 

Vaak is het lastig voor investeerders om hoogtepunten in te schatten. Wie weet had hij of haar toen helemaal geen toegang tot de desbetreffende wallet. Soms wordt de toegang tot een wallet verloren en dan ben je ver van huis. In heel zeldzame gevallen wordt de toegang weer teruggevonden, zoals hier het geval kan zijn geweest.

Eerder werd er een nog veel grotere whale wakker. Toen ging het niet om bitcoin, maar om ethereum (ETH). Een whale met meer dan 61.000 ETH kwam na acht jaar weer tot leven. De tokens werden gekocht voor een totaalbedrag van $19.000. Toen de investeerder besloot zijn ether weer op te duiken, was het $116,9 miljoen waard.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement