Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 19:00

Ethereum whale ontwaakt en dumpt na 8 jaar bizarre hoeveelheid ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin whales slaan in: grote beurs ziet laagste voorraad in 9 jaar

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Een enorme crypto wallet met meer dan 61.000 ethereum (ETH) is na acht jaar inactief te zijn geweest plotseling weer ontwaakt. De investeerder had de ETH gekocht tijdens de lancering van het ethereum netwerk, voor slechts 31 dollarcent per stuk. Nu heeft de gelukkige trader de miljoenen aan ETH naar een wallet op Kraken gestuurd. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum wallet ontwaakt met bizarre winst

De 61.216,45 ETH waren ten tijde van de transactie $116,9 miljoen waard. De duizenden tokens werden destijds gekocht voor een totaalbedrag van $19.000. De investeerder heeft daarmee een bizarre winst gedraaid en zijn of haar vermogen met 616.500% vergroot. 

De wallet met de miljoenen aan ethereum was meer dan acht jaar geleden voor het laatst actief. De handelaar kocht de tokens tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van het netwerk. Nu heeft hij of zij de tokens van de acht jaar oude wallet naar een andere wallet verplaatst. Vervolgens werden de altcoins doorgestuurd naar een wallet van de crypto exchange Kraken. 

Of de investeerder heeft besloten het gigantische bedrag te incasseren of de coins te gaan staken, is niet bekend. Veel oude wallets met enorme bedragen aan crypto worden nooit meer wakker. Dit kan komen doordat de eigenaren van  de key, oftewel de toegang tot de wallet hebben verloren. 

Advertentie

Slapende crypto whale of long hodl?

Steeds meer wallets met enorme bedragen aan crypto, ook wel whales genoemd, worden wakker. Het kan zijn dat de eigenaar slechts wachtte met de verkoop totdat de koers hoog genoeg stond. 

Dit wordt ook wel long hodling genoemd, gebaseerd op een oude meme die nog steeds veel in de crypto industrie speelt. De enorme bedragen waar whales over beschikken kunnen van grote invloed zijn op koersen. Als een whale besluit zijn of haar vermogen in één keer te verkopen, kan dat de koers drukken.

Aan het einde van vorige maand werd er ook al een slapende bitcoin (BTC) whale wakker. Na 13 jaar inactief te zijn bracht een wallet meer dan $3 miljoen aan BTC terug in omloop. Echter is dat niks vergeleken met het bedrag dat er naar de Kraken wallet werd verplaatst. Een dergelijk groot bedrag dat na een langdurige sluimer weer tot leven wordt gewekt zal dan ook niet snel weer voorkomen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie