Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 19:00

Ethereum whale ontwaakt en dumpt na 8 jaar bizarre hoeveelheid ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin whales slaan in: grote beurs ziet laagste voorraad in 9 jaar

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Een enorme crypto wallet met meer dan 61.000 ethereum (ETH) is na acht jaar inactief te zijn geweest plotseling weer ontwaakt. De investeerder had de ETH gekocht tijdens de lancering van het ethereum netwerk, voor slechts 31 dollarcent per stuk. Nu heeft de gelukkige trader de miljoenen aan ETH naar een wallet op Kraken gestuurd. 

Airdrop-kritiek treft Ethereum’s Starknet, activiteit neemt flink af
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum wallet ontwaakt met bizarre winst

De 61.216,45 ETH waren ten tijde van de transactie $116,9 miljoen waard. De duizenden tokens werden destijds gekocht voor een totaalbedrag van $19.000. De investeerder heeft daarmee een bizarre winst gedraaid en zijn of haar vermogen met 616.500% vergroot. 

De wallet met de miljoenen aan ethereum was meer dan acht jaar geleden voor het laatst actief. De handelaar kocht de tokens tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van het netwerk. Nu heeft hij of zij de tokens van de acht jaar oude wallet naar een andere wallet verplaatst. Vervolgens werden de altcoins doorgestuurd naar een wallet van de crypto exchange Kraken. 

Of de investeerder heeft besloten het gigantische bedrag te incasseren of de coins te gaan staken, is niet bekend. Veel oude wallets met enorme bedragen aan crypto worden nooit meer wakker. Dit kan komen doordat de eigenaren van  de key, oftewel de toegang tot de wallet hebben verloren. 

Advertentie

Slapende crypto whale of long hodl?

Steeds meer wallets met enorme bedragen aan crypto, ook wel whales genoemd, worden wakker. Het kan zijn dat de eigenaar slechts wachtte met de verkoop totdat de koers hoog genoeg stond. 

Dit wordt ook wel long hodling genoemd, gebaseerd op een oude meme die nog steeds veel in de crypto industrie speelt. De enorme bedragen waar whales over beschikken kunnen van grote invloed zijn op koersen. Als een whale besluit zijn of haar vermogen in één keer te verkopen, kan dat de koers drukken.

Aan het einde van vorige maand werd er ook al een slapende bitcoin (BTC) whale wakker. Na 13 jaar inactief te zijn bracht een wallet meer dan $3 miljoen aan BTC terug in omloop. Echter is dat niks vergeleken met het bedrag dat er naar de Kraken wallet werd verplaatst. Een dergelijk groot bedrag dat na een langdurige sluimer weer tot leven wordt gewekt zal dan ook niet snel weer voorkomen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie