Timo Bult Timo Bult
29/12/2021 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2021 17:40

Bitcoins verdwijnen uit wallets in El Salvador

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

Dat El Salvador Bitcoin (BTC) officieel heeft omarmd als wettig betaalmiddel was groot crypto nieuws. De stap van het land heeft voor een flinke boost in de adoptie van de cryptocurreny gezorgd. Maar nu duiken er hier en daar klachten op dat de door de overheid ontwikkelde Chivo wallet niet helemaal naar behoren werkt. Veel Salvadoranen zouden klagen over de verdwijning van bitcoin uit hun wallet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$16.000 aan BTC verdwenen

In een reeks tweets laat Twitteraar El Comisionado verschillende klachten zien. Salvadoranen zouden van enkele tientallen dollars tot maar liefst meer dan $10.000 aan BTC verloren hebben. Twitteraar DVBT Multiservices laat in twee screenshots een aantal ongeautoriseerde transacties zien. De bitcoin die verdween had een waarde van meer dan $16.000.

De Chivo wallet werd door de overheid aldaar ontwikkeld en kampte al meerdere keren met serieuze problemen. Zo maakt de wallet gebruik van gezichtsherkenning om de bovenstaande ongeautoriseerde transacties juist te voorkomen. Maar dat werkt dus niet helemaal zoals bedoeld.

Advertentie

Poster van Sarah Connor houdt Chivo voor de gek

Zo was er een tijdje terug nog het verhaal dat de gezichtsherkenningsoftware voor de gek gehouden kan worden door simpelweg een foto te laten zien. Salvadoranen krijgen ieder $30 wanneer zij de wallet aanmaken waarvoor zij een ID-kaart moeten scannen.

Vervolgens moeten zij hun gezicht laten scannen met de gezichtsherkenningsoftware om te verifiëren dat het dezelfde persoon is. Een Salvadoraan lukte het echter om met een poster van Sarah Connor uit de Terminator film een wallet aan te maken.

De overheid van het land moet nog reageren op de klachten en blijft vooralsnog doodstil. Helaas lijkt het er niet op dat de problemen snel opgelost zullen worden. En helaas is een verloren bitcoin ook echt verloren. Transacties op de blockchain kunnen namelijk met geen mogelijkheid worden teruggedraaid.

Salvadoranen kunnen overigens BTC ook gebruiken zonder de Chivo wallet. Elke bitcoin wallet die het Lightning Network ondersteunt kan worden gebruikt om bij bedrijven in El Salvador te betalen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie