Rico Engelbarts
29/06/2018 11:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:02

Bithumb heeft bijna helft van de, bij de hack van vorige week, gestolen fondsen teruggevonden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bithumb_bijna_helft_gestolen_fondsen_terug_na_hack

Cryptocurrency-exchange Bithumb beweert dat het bijna de helft van de gestolen fondsen, die vorige week bij een hack op het Zuid-Koreaanse handelsplatform ontvreemd werden, teruggewonnen.
Op 20 juni braken hackers in bij de online hot wallets van Bithumb, en stalen voor ongeveer 35 miljard KRW (circa $31 miljoen) aan cryptocurrencies, alvorens de exchange-operator in staat was de resterende hot wallet assets over te zetten naar offline could wallets.
De in Seoul gevestigde exchange kondigde donderdag aan dat het al meer dan 45% van de gestolen fondsen had teruggewonnen, waardoor de waarde van de nog altijd vermiste fondsen werd teruggebracht tot iets minder dan 19 miljard KRW (ca. $17 miljoen) op 27 juni.
bithumb_bijna_helft_gestolen_fondsen_terug_na_hack_overzicht
Bithumb heeft gezegd dat de terugwinning mogelijk werd gemaakt door coördinatie met andere cryptocurrency-exchanges over de hele wereld. Vermoedelijk legden deze exchanges beslag op de fondsen nadat de hackers ze daar wit probeerden te wassen. De verklaring van Bithumb meldde het volgende:

De belangrijkste reden voor het verminderen van de schade is te danken aan de voortdurende deelname, ondersteuning en samenwerking van cryptocurrency-exchanges over de hele wereld. Ook onze snelle reactie op de cyberaanval, met het overplaatsen van cryptocurrencies van hot naar cold wallets, heeft effectief bijgedragen aan het beperken van de algehele schade.

De exchange onthulde in de aankondiging dat de hackers 11 verschillende cryptocurrencies uit de hot wallets ontvreemd hadden. Bijna driekwart van de gestolen fondsen bestond uit BTC, terwijl de rest van de buit uit BCH, ELF, ETH, ETHOS, GNT, HSR, KNC, OMG, VEN en XRP. Dit was eerder niet openbaar bekend gemaakt.
Nog voordat de fondsen teruggevonden werden, had Bithumb haar gedupeerde gebruikers al beloofd hun verliezen volledig te compenseren uit de reserves van de exchange, die naar verluidt $450 miljoen bedragen.
Vanaf donderdagavond lokale tijd blijven opnamen bevroren op de exchange en Bithumb blijft haar gebruikers adviseren geen stortingen te doen, al meldt het wel dat daar niet veel gehoor aan wordt gegeven door haar gebruikers.
Niettemin blijft de handel open op de beurs, ook al is het volume aanzienlijk gedaald sinds de hack. Toch geldt Bithumb nog altijd als ‘s werelds tiende grootste crypto-exchange met een 24-uurs handelsvolume van ongeveer $131 miljoen. De exchange is op dit moment het op een na grootste platform in Zuid-Korea, na de eveneens in Seoul gevestigde exchange UPbit met een dagelijks handelsvolume van $155 miljoen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie