Timo Bult Timo Bult
11/04/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2019 17:30

Bithumb leidt in 2018 miljoenen verlies als gevolg van dalende bitcoin (BTC) koers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bithumb_leidt_verlies_door_dalende_bitcoin_BTC_koers

Bithumb, Zuid-Korea’s grootste cryptocurrency exchanges, heeft in 2018 flink verlies gedraaid. In 2017 behaalde de exchange nog een grote winst, echter viel dat het jaar daarop tegen. De financiële resultaten werden op 11 april gepubliceerd door het moederbedrijf van Bithumb, BTCKorea.com.
Het bedrijf achter Bithumb zegt vooral te hebben geleid onder de crypto winter. Terwijl bitcoin (BTC) begin 2018 nog ruim $17.000 waard was, zakte die prijs tot onder $4.000 aan het einde van dat jaar. Het handelsvolume zou daardoor ook flink onderuit zijn gegaan voor de exchange, met een miljoenen verlies tot gevolg.
In totaal leed Bithumb net iets meer dan €195 miljoen verlies in 2018. In 2017 behaalde het nog een winst van €332.6 miljoen. Een flinke tegenvaller dus, maar niet totaal onverwachts gezien de crypto winter.
Een klein lichtpuntje; de exchange zag de omzet uit sales met 17 procent toenemen. Dit zou vooral te maken hebben met het doel van Bithumb om de activiteiten in het buitenland verder uit te breiden. Een woordvoerder van de exchange zei:

Wat de omzet betreft zagen we een stijging van 17 procent, en we blijven onze buitenlandse investeringen uitbreiden,

Eerder kwam Bithumb nog in het nieuws vanwege een vermeende hack. Daarbij ging naar verluidt $13 miljoen aan EOS verloren. De exchange zei in een verklaring dat het vermoedelijk om een inside job zou gaan, maar dat alle tegoeden van klanten in cold storage stonden, en dus veilig waren.
Vorig jaar was de exchange ook al het slachtoffer van een hack. Daarbij ging ongeveer $30 miljoen aan cryptocurrency verloren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie