Ivo Melchers Ivo Melchers
27/12/2022 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 09:15

BitKeep wallet gehacked: $8 miljoen in BNB, ethereum en meer gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
BitKeep wallet gehacked: $8 miljoen in BNB, ethereum en meer gestolen

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Hackers weten vandaag de dag nog altijd veel buit te maken binnen de crypto-industrie. zo werd de maand oktober ook wel ‘hacktober’ genoemd, omdat er in totaal voor $657 miljoen door kwaadwillenden uit 44 verschillende projecten was gestolen. Hiermee was oktober de slechtste maand van dit jaar als het op hacks en exploits aankomt.

Hackers lijken kerstmis niet als vrije dagen te beschouwen, aangezien ditmaal BitKeep, een multichain wallet, is getroffen door een hack.

Binance looft $5 miljoen beloning uit voor informatie over insider trading
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto wallet getroffen door hack

Op 26 december meldden sommige gebruikers van de multichain wallet dat hun fondsen werden weggestuurd terwijl ze hun wallet niet gebruikten. Het BitKeep team bevestigde dit en gaf de schuld aan een eerder gedownloade gehackte APK-versie. Sommige Twitteraars gaven aan dat ze onlangs verdachte e-mails hadden ontvangen over het downloaden van een andere versie van de wallet.

Terwijl de hack doorging, drong het BitKeep team er bij zijn gebruikers op aan om hun cryptovaluta over te maken naar een wallet die afkomstig is van officiële bronnen zoals Google Play en de App Store. Het team vroeg ook aan zijn communityleden om nieuw aangemaakte walletadressen te gebruiken, omdat hun eerdere adressen mogelijk al gelekt waren naar hackers.

Als laatste konden de getroffen gebruikers relevante materialen indienen via een formulier, om op die manier bij te dragen aan het onderzoek van de hack.

$8 miljoen aan BNB, ETH, USDT en DAI

Volgens blockchain beveiligings- en analysebedrijf PeckShield is er tot nu toe al meer dan $8 miljoen dollar aan BNB, ETH, USDT en DAI buitgemaakt door de hackers. Het uitgebuite bedrag is echter nog steeds niet definitief, aangezien de hackers momenteel nog steeds cryptomunten overmaken naar meerdere walletadressen. Een wallet van een vermoedelijke hacker zou al meer dan $5 miljoen aan digitale activa in bezit hebben.

Op 17 oktober kreeg BitKeep ook al te maken met een exploit waarbij de aanvaller er met een waarde van $1 miljoen aan BNB vandoor ging.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie