Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 18:30

Bitvavo breidt staking dienst uit, deze crypto kun je er nu staken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stopt in Nederland, Bitvavo geeft overstappers gratis crypto

Foto: Bitvavo

De grootste cryptobeurs van Nederland, Bitvavo, heeft middels een nieuwe blog laten weten dat het vanaf 18 april enkele wijzigingen zal doorvoeren aan hun staking dienst. Terra (LUNA), NEAR Protocol (NEAR), Komodo (KMD), LTO Network (LTO), The Graph (GRT) en Kusama (KSM) zullen vanaf aankomende dinsdag onderdeel worden van de staking service. De rentetarieven van deze nieuw toegevoegde cryptocurrencies lopen uiteen van 2% tot maar liefst 7%

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Staking bij Bitvavo

Naast het toevoegen van al deze cryptocurrencies aan het staking aanbod, heeft Bitvavo er ook voor gekozen om geen staking meer aan te bieden voor de volgende cryptocurrencies: Dai (DAI), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) en Tether (USDT). Bovendien zijn de staking rewards bijgewerkt, zodat ze in lijn zijn met de protocol beloningen en de huidige markt.

On-chain vs off-chain staking

Het is belangrijk om twee soorten staking te kunnen onderscheiden, namelijk on-chain staking en off-chain staking. On-chain staking is uitsluitend bij cryptomunten waarvan het netwerk gebruikmaakt van Proof-of-Stake als consensusmechanisme, zoals bijvoorbeeld Ethereum (ETH) of Cardano (ADA). Door jouw crypto on-chain te staken, draag je bij aan de veiligheid en de werking van de desbetreffende blockchain.

Het on-chain staken kan op verschillende manieren, waarvan gebruik maken van een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Bitvavo, er één is. Daarnaast kan je ook zelf een validator binnen het netwerk worden of je bij een zogeheten staking pool voegen, maar eerstgenoemde is voor beginners vaak de meest toegankelijke optie.

Daartegenover staat off-chain staking wat in theorie een stuk anders werkt dan zijn tegenhanger. De uitkomst is echter hetzelfde: je ontvangt een beloning in ruil voor het vasthouden van crypto. Off-chain staking kan bij zowel Proof-of-Stake als Proof-of-Work cryptomunten en heeft in die zin niks hiermee te maken. Bij deze vorm van staking stemt de gebruiker ermee in om de ondersteunde cryptomunten uit te lenen aan andere, externe partijen, met als doel om daar geld aan te verdienen.

In het geval van Bitvavo leent Bitvavo Custody BV de assets uit aan externe lending partners.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie