Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2023 16:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 16:24

Bitvavo nieuws: meest gezochte crypto toegevoegd & gratis crypto airdrop

Casper-CSPR
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Op veler verzoek voegt Bitvavo crypto toe & geeft Nederlanders gratis crypto

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is op stoom en heeft wéér een nieuwe crypto toegevoegd aan haar ruime aanbod van meer dan 200 verschillende munten. Gebruikers van de grootste beurs van ons land kunnen vanaf vandaag casper (CSPR) verhandelen op het platform. In dit artikel bespreken we de unieke en toekomstgerichte Proof-of-Stake (PoS) blockchain en zijn onderliggende coin: CSTR.

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo verwent alle nieuwe gebruikers momenteel met een uniek sinterklaascadeau. Meld je nu aan via deze link en ontvang direct 20 euro gratis in je account. Met dit bedrag kun je investeren in een breed scala van meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform.

Casper Netwerk: unieke smart contracts

Het mainnet van Casper Network is in maart 2021 gelanceerd. Het smart contract-netwerk is de cryptomarkt betreden als de allereerste ‘live’ PoS blockchain. Dit houdt in dat de smart contracts op het netwerk aangepast kunnen worden nadat ze geïmplementeerd zijn op de blockchain. Normaal gesproken zijn smart contracts, net zoals alle andere data op een blockchain, onveranderlijk. Casper is dus een uitzondering op de regel, wat ervoor zorgt dat zwakke punten eenvoudig bijgesteld kunnen worden.

Volgens de officiële whitepaper van Casper is de layer-1 blockchain geoptimaliseerd voor de behoeften van bedrijven en ontwikkelaars.

Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld smart contracts programmeren in Rust en WebAssembly (WASM), twee veelgebruikte programmeertalen. De meeste blockchains daarentegen vereisen dat ontwikkelaars een blockchain-specifieke programmeertaal gebruiken. Ethereum (ETH) ontwikkelaars worden bijvoorbeeld beperkt tot Solidity voor het schrijven van smart contracts. Ontwikkelaars kunnen bovendien gemakkelijk hun gedecentraliseerde applicaties migreren van Ethereum naar Casper Network.

Het project is naar eigen zeggen in het leven geroepen om het bekende ‘blockchain-trilemma’, waar de meeste blockchains mee te maken hebben, op te lossen. In andere woorden: Casper probeert op een evenwichtige manier schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie te bereiken.

CSPR crypto stijgt 41%

CSPR is de native cryptomunt van het ecosysteem van Casper. Zoals gezegd is Casper een PoS blockchain, wat betekent dat validators CSPR kunnen staken om transacties te valideren en bij te dragen aan de veiligheid van het netwerk. CSPR-bezitters kunnen tevens deelnemen als delegators in het PoS-consensusmechanisme. Dit betekent dat je je munten toe kunt wijzen aan een validator die namens jou transacties valideert. In dit geval hoef je niet zelf een node te draaien.

Validators ontvangen hun beloningen vanzelfsprekend in de vorm van CSPR-munten. Delegators ontvangen vervolgens een deel van deze beloning gebaseerd op de hoeveelheid gedelegeerde munten. Door je munten simpelweg te stallen op Bitvavo kun je al genieten van een passief inkomen. Met staking-beloningen van 5 procent per jaar kun je eenvoudig een extra zakcentje verdienen én bijdragen aan de veiligheid van het Casper netwerk.

De koers van casper doet het de afgelopen tijd enorm goed. De afgelopen 24 uur steeg het plotseling enorm hard waarmee de koers maar liefst 41% in de plus staat. CSPR handelt na deze snelle stijging op een prijs van $0,05.

Bitvavo viert sinterklaas: 20 euro gratis crypto

CSPR of een van de meer dan 200 andere crypto op Bitvavo kopen? Vier sinterklaas met Bitvavo door je via deze link aan te melden en direct 20 euro gratis tegoed te pakken om de nieuwste crypto verkennen. Hier staat bijvoorbeeld een totaal van maar liefst 437 CSPR tegenover.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie