Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2023 18:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 15:27

Bitvavo laat klanten passief inkomen verdienen met crypto

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE Ethereum-ETH Solana-SOL more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo laat klanten passief inkomen verdienen met crypto

Foto: Bitvavo

Net zoals je vroeger een leuke rente kon verdienen op je spaarrente, kun je jouw crypto aan het werk zetten en hier een passief inkomen mee verdienen. Middels het zogeheten ‘compound effect’, wat door Albert Einstein ooit ‘het achtste wereldwonder’ werd genoemd, biedt het een krachtige manier om je kapitaal over tijd te laten groeien. Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land, biedt gebruikers de mogelijkheid om via staking en lending een passief inkomen te creëren.

Ook beginnen met passief inkomen verdienen met je crypto via Bitvavo? Maak hier een account aan en ontvang 10 euro gratis tegoed.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo staking: verdien rente met ethereum, cardano en meer

De allereerste manier om je crypto aan het werk te zetten is via staking. Hiermee draag je bij aan de werking en beveiliging van een blockchain-netwerk. Staking is alleen beschikbaar voor cryptomunten waarvan het onderliggende netwerk gebaseerd is op het Proof-of-Stake (PoS) consensmechanisme. Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL) zijn bekende PoS-netwerken.

Met het PoS-mechanisme voegen zogeheten validators nieuwe transactieblokken toe aan de blockchain. Validators worden willekeurig geselecteerd op basis van hun inzet (‘stake’) en vaak nog een verscheidenheid aan andere factoren.

Als je ervoor kiest om je crypto te staken op Bitvavo hoef je echter niet actief deel te nemen in het validatieproces, zo legt de exchange uit. Met staking geactiveerd op Bitvavo, hoef je alleen maar te zorgen dat je wallet is gevuld met PoS-crypto’s om extra cryptocurrency te verdienen.

De te verdienen rentepercentages zijn afhankelijk van het onderliggende netwerk, maar kunnen oplopen tot wel 15 procent.

Advertisement

Bitvavo lending: passief inkomen met bitcoin en dogecoin

Bitvavo biedt daarnaast nog de mogelijkheid om rente te verdienen met een verscheidenheid aan andere cryptomunten, zoals bitcoin (BTC), dogecoin (DOGE) en populaire stablecoins. Als je Lending inschakelt zal Bitvavo, zoals de naam al doet vermoeden, de cryptomunten die hiervoor in aanmerking komen uitlenen aan vaste partners, die vervolgens gedeelde beloningen generen.

In ruil voor het beschikbaar stellen van de fondsen kun je een passief inkomen van tot wel meer dan 5 procent verwachten. Net als bij het staken van je munten is het kinderlijk eenvoudig om te beginnen met het verdienen van een extra zakcentje. Schakel Lending in en zorg dat je ten minste één van de vereiste cryptomunten in bezit hebt. Let wel, hier zitten risico’s aan verbonden. Lees je dus goed in om te begrijpen hoe de dienst precies werkt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto compound effect

Met Staking en Lending zie je jouw crypto-vermogen elke week gestaag groeien. Het eerdergenoemde compound effect kan de groei van bezittingen aanzienlijk versnellen, vooral over langere periodes. Je zult namelijk rendement verdienen op eerder verdiend rendement.

Nog geen account bij Bitvavo? Meld je aan en ontvang gratis en voor niets 10 euro als welkomstbonus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement