Timo Bult Timo Bult
06/01/2023 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 13:44

Bitvavo reageert op mogelijk faillissement Genesis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo reageert op mogelijk faillissement Genesis

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Het is nog altijd hommeles in cryptoland, en het Nederlandse cryptolandschap blijft daarbij niet ongeschonden. Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat crypto-leenplatform Genesis overweegt om faillissement aan te vragen. Inmiddels heeft Bitvavo, dat nog $280 miljoen krijgt van Genesis, gereageerd op deze nieuwe ontwikkeling.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo ziet situatie als onderdeel van onderhandelingen

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo is al langere tijd onderdeel van een lastige situatie. Genesis, een crypto-leenplatform, verzorgde eerder nog de dienst voor Bitvavo waarmee klanten rendement konden verdienen op hun crypto. Maar nu Genesis in de problemen is gekomen heeft het platform alle opnames stilgelegd.

Daarom zit nu $280 miljoen van Bitvavo vast bij Genesis. Dit verhaal speelt al een tijdje en alle betrokken partijen proberen er aan de hand van onderhandeling uit te komen. Deze onderhandelingen kwamen echter onlangs onder druk te staan door een open brief van de oprichter van Gemini, een andere exchange die onderdeel is van de situatie.

En met het nieuws dat Genesis mogelijk alsnog faillissement overweegt aan te vragen lijken de onderhandelingen nog verder onder druk te komen staan. Bitvavo stelt in een update dat het dit nieuws echter in de “context van onderhandelingsstrategie” plaatst:

“De onderhandelingen van de afgelopen periode zijn recentelijk in een nieuwe fase beland. Het is niet ongewoon dat in het proces van onderhandeling, partijen de druk op elkaar verhogen. Dit hebben we recentelijk gezien in de communicatie tussen Gemini en DCG in het publieke domein [de open brief, red.]. Dit kan nog even aanhouden. Ook het bericht van een mogelijk faillissement van Genesis plaatsen wij in deze context van onderhandelingsstrategie.”

Faillissement Genesis verandert niets voor Bitvavo

Indien Genesis faillissement aanvraagt dan zou dit daarnaast niets veranderen aan het vooruitzicht om tot een overeenkomst te komen, aldus Bitvavo. “In dat geval zouden de tijdlijnen mogelijk beïnvloed worden en zou het proces langer kunnen duren.”

Bitvavo benadrukt nogmaals dat de situatie geen impact heeft op zijn klanten. Het platform zegt garant te staan voor de schuld die Genesis heeft bij de exchange en eventuele verliezen zullen dus door Bitvavo zelf gedekt worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie