Simon Bosch Simon Bosch
23/11/2023 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 18:14

Bitvavo zet grote Europese stap met Franse vergunning

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo breidt opnieuw uit, dit keer naar Frankrijk

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo wil de grootste van heel Europa worden, en het is hard op weg om die titel te pakken. 2023 was een jaar van een flink aantal stappen vooruit voor het bedrijf. Vandaag heeft het aangekondigd dat het de deuren opent in nóg een land, namelijk Frankrijk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo nu beschikbaar in Frankrijk

Een week geleden kondigde Bitvavo nog aan dat het toestemming heeft gekregen om zijn diensten aan te bieden aan inwoners van Oostenrijk. Hiervoor had het een licentie voor Virtual Asset Service Provider (VASP) nodig.

In een persbericht schrijft de crypto exchange dat het nu ook in Frankrijk aan de slag mag. Ook daar is het vereist om zo’n licentie te hebben, alhoewel het daar Digital Asset Service Provider (DASP) heet. Nu heeft Bitvavo ook toestemming gekregen van de Franse Autorité des Marchés Financiers (AMF), waardoor het ook in dit land zijn ding mag doen.

Volgens een recent onderzoek van de AMF investeert ruim 9% van de Fransen in cryptocurrencies. Opvallend genoeg is dat percentage hoger dan het percentage dat investeert in individuele aandelen (7%) of Exchange Traded Funds (ETF’s, 2%). Wel is 9% minder dan het percentage van de Nederlandse bevolking. Maar liefst 14% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder investeerde in 2023 in crypto.

Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn noemt het grote aanbod van ruim 200 digitale activa en de lage handelskosten als de grootste concurrentievoordelen die het heeft in de Franse markt.

Advertentie

Bitvavo groeide al hard in Nederland

Het afgelopen jaar heeft het platform handig weten te profiteren van de problemen bij Binance, die volledig uit de Nederlandse markt heeft moeten stappen. Bitvavo bood Binance-klanten een alternatief. Bitvavo is namelijk volledig gereguleerd, wat Binance niet was. Veel klanten stapten dan ook over naar het Nederlandse platform.

Daarnaast heeft de Nederlandse exchange LiteBit besloten om de deuren te sluiten, omdat de marktomstandigheden en de zware regulatie het bedrijf te veel werden. Bitvavo wist ook toen een deel van het klantenbestand van LiteBit over te nemen.

Ondertussen groeit de Franse crypto-industrie ook gestaag door. Afgelopen zomer zijn de banken Crédit Agricole en Société Générale begonnen met het aanbieden van crypto-diensten aan klanten. Dat crypto zo populair is in Frankrijk is niet zo vreemd, middelbare scholieren werden namelijk al in 2019 onderwezen over de het jonge fenomeen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie