Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 19:01

Blockchain.com verwerkt $1 biljoen aan bitcoin (BTC) transacties, beursgang staat op de planning

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Blockchain.com verwerkt $1 biljoen aan bitcoin (BTC) transacties, beursgang staat op de planning

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Het is een van de oudste exchanges en crypto wallets in de geschiedenis van de wereld van crypto. Blockchain.com, dat voorheen blockchain.info was, biedt al bijna tien jaar aan gebruikers de mogelijkheid om te handelen in verschillende cryptocurrencies.

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Grote mijlpaal

Inmiddels heeft het crypto bedrijf een enorme mijlpaal bereikt. Vandaag bracht de exchange namelijk naar buiten dat zij in totaal meer dan $1 biljoen aan transacties hebben verwerkt.

Volgens de CFO van het bedrijf, Macrina Kgil, omvat dit enorme bedrag alleen de bitcoin (BTC) transacties die gebruikers op het platform hebben gemaakt. Het handelsvolume van de exchange zelf staat hier nog buiten.

“We hebben onlangs een grote mijlpaal bereikt bij Blockchain.com, door meer dan $1 biljoen aan crypto transacties op ons platform te overtreffen. Om dat getal in de context te plaatsen, we hebben meer dan een derde van alle Bitcoin netwerk transacties verwerkt sinds 2012.”

Jarenlang was blockchain.com een van de bekendste bitcoin wallets in omloop. Het begon met enkel het aanbieden van bitcoin, maar naarmate de tijd vorderde werden er meerdere cryptocurrencies aan het aanbod toegevoegd. 

Advertentie

Blockchain.com bedrijfsvoering

 Kgil stelt dat hun succes vooral te danken is aan de bedrijfsvoering en hun capaciteit om aan te passen aan de immer veranderende markt. 

Blockchain.com is op dit moment nog altijd een van de populairste bitcoin wallets ter wereld. Meer dan 76 miljoen mensen maken gebruik van deze wallet en op Android telefoons is het zelfs de meest gedownloade wallet.

Ook is de relatie met institutionele investeerders ronduit goed te noemen. Een groot aantal grote investeerders maakt gebruik van blockchain.com in plaats grote concurrenten. Het bedrijf is er in geslaagd om dergelijke investeerders te overtuigen om in zee te gaan met hun bedrijf.

Volgens Kgil zijn dit redenen voor het succes van Blockchain.com. De verwachting is ook dat deze trend zich in de toekomst zal blijven voortzetten.

In een interview met Forbes wordt zelfs bekend gemaakt dat er hoogstwaarschijnlijk een beursgang voor het bedrijf aan zit te komen. Het bedrijf neemt een voorbeeld aan de Amerikaanse exchanges Coinbase en Robinhood en ziet een vergelijkbare stap wel zitten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie