Thom Derks Thom Derks
08/12/2022 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2022 13:30

Coinbase CEO verwacht omzetdaling van minstens 50%

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase CEO verwacht omzetdaling van minstens 50%

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Coinbase, de enorme Amerikaanse crypto exchange, behaalde in 2021 een indrukwekkende omzet van 7 miljard dollar. Dat was echter het jaar van de bullmarkt, wat gepaard ging met veel enthousiasme en een hoog handelsvolume. Ook maakte Coinbase vorig jaar april beursgang.

Momenteel zitten we echter in een diepe, donkere en koude bearmarkt en dat kan volgens Coinbase CEO Brian Amstrong betekenen dat omzet van het bedrijf met ruim 50 procent daalt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Problemen voor de crypto markt

Armstrong geeft tegenover Bloomberg aan dat het hem niet zou verbazen als de omzet in 2022 minstens 50 procent lager uitvalt dan in 2021. Er wordt minder gehandeld en het vertrouwen van het grote publiek in de industrie is behoorlijk beschadigd door partijen als Terra en FTX. Beiden zijn dit jaar op spectaculaire wijze geïmplodeerd.

In gesprek met Bloomberg geeft Armstrong aan dat dit omzetverlies in lijn is met de verwachtingen van analisten. Dat zou in theorie betekenen dat het aandeel niet verder moet dalen als deze cijfers definitief worden. Dat neemt niet weg dat Armstrong zelf ook nog niet zeker is over het exacte omzetverlies.

In het interview zegt de CEO van Coinbase dat het om een omzetdaling van minstens 50 procent gaat. Dat omzetverlies kan dus nog een stuk hoger uitvallen dan de 50 procent die hij noemt. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat hij hiermee de verwachtingen probeert te temperen en dat we aan het einde van het kwartaal met een verrassing te maken krijgen.

Advertentie

Coinbase aandelen met 80% omlaag

De aandelen van Coinbase hebben geen gelukkig 2022 achter de rug. Vanaf het begin van het jaar is het handelshuis van Armstrong al 80 procent van zijn koerswaarde verloren en als reactie op zijn uitspraken verloor het aandeel nog eens 1 procent. Op basis van de huidige cijfers verwacht Coinbase voor 2022 een operationeel verlies van ongeveer 500 miljoen dollar.

Dat zijn gigantische cijfers die niet hoopgevend zijn over de toekomst van het beursplatform. Coinbase is natuurlijk een grote merknaam binnen de industrie, maar het is te hopen dat ze tijdens de afgelopen bullmarkt niet teveel hooi op hun vork hebben genomen.

Dat is iets wat we vooral in de bitcoin mining industrie zagen, waar de grote jongens nu bij bosjes omvallen of in ieder geval flinke hoeveelheden bitcoin moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Uiteindelijk is het in deze industrie de kunst om binnen een bepaalde marge van veiligheid te opereren en de risico’s te beperken om de volatiliteit te kunnen slikken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie