Thom Derks Thom Derks
22/01/2023 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2023 18:33

Coinbase start samenwerking met voetbalclub Borussia Dortmund

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase start samenwerking met voetbalclub Borussia Dortmund

Foto: ninopavisic/Shutterstock

Coinbase kondigt een nieuwe samenwerking aan met de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund. In eerste instantie gaat het om een relatief korte samenwerking, waarmee het Amerikaanse beursplatform zich tot eind juni 2023 aan de Duitse topclub verbindt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Niet de eerste keer voor Coinbase en BVB

Het is overigens niet de eerste keer dat Coinbase samenwerkt met Borussia Dortmund. Vanaf juli van het afgelopen jaar werden er in het stadion van de Duitse voetbalclub al advertenties van het beursplatform laten zien. Volgens de laatste berichtgeving is die samenwerking nu uitgebreid.

Vanaf heden is Coinbase een zogenaamde “Premium Partner” van Borussia Dortmund en promoot het zijn producten en diensten in het Signal-Iduna-Park, het stadion van de Duitse voetbalclub. Wat de samenwerking extra bijzonder maakt is dat het gaat om het grootste voetbalstadion van Duitsland.

In totaal heeft het stadion een capaciteit van 81.360 stoelen waarmee er bij thuiswedstrijden plek is voor een gigantische hoeveelheid supporters. Borussia Dortmund draait al jaren mee in de top van het Duitse voetbal en is ook op Europees niveau een gerenommeerde club.

Advertentie

Verdere details onbekend

Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel Coinbase neerlegt om zichzelf als Premium Partner aan de voetbalclub te verbinden. Ergens is het een bijzondere deal, omdat de samenwerkingen tussen sportclubs en crypto platforms in het verleden niet bijzonder succesvol waren.

Veel crypto-platforms konden vanwege de bearmarkt de gemaakte afspraken niet nakomen. Denk bijvoorbeeld aan FTX dat voor ruim 100 miljoen dollar de naamrechten van een stadion uit de Amerikaanse basketbalcompetitie kocht.

Voor nu loopt de samenwerking tussen Coinbase en Borussia Dortmund dus tot juni van dit jaar, met een mogelijkheid om te verlengen. Dat zal volgens de berichtgeving vooral afhangen van de bitcoin (BTC) koers en het verdere verloop van de markt in de maanden die voor ons liggen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie