Coinbase voegt Bitcoin-ondersteuning toe aan nieuwe wallet app

14

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het vanaf nu Bitcoin ondersteunt met haar nieuwe wallet, Coinbase Wallet genaamd. De nieuwe crypto wallet verschilt op belangrijke vlakken van de ‘normale’ wallet die op Coinbase.com gevonden kan worden.

De geüpdatete open source crypto wallet heette eerder Toshi, maar Coinbase zal de wallet vanaf nu Coinbase Wallet noemen. In de aankondiging legt Coinbase uit:

Coinbase Wallet ondersteunde al Ethereum, Ethereum Classic en meer dan 100.000 verschillende ERC20-tokens en ERC721-collectibles die op Ethereum zijn gebouwd. Het toevoegen van ondersteuning voor Bitcoin is een belangrijke volgende stap.

Het grote verschil tussen Coinbase Wallet en de originele wallet van de exchange is dat gebruikers hun eigen private key beheren. De wallet is hiermee een stuk veiliger aangezien de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor het veilig bewaren van de private key.

Nog een belangrijk verschil is dat Coinbase Wallet “zowel nieuwere SegWit-adressen met lagere transactiekosten, als oudere adressen voor backward compatibility ondersteunt.” De Amerikaanse exchange wil in de toekomst grote cryptocurrencies zoals Litecoin en Bitcoin Cash toevoegen aan de lijst van ondersteunde cryptocurrencies.

De crypto wallet zal beschikbaar zijn als Android en iOS-app. De private keys van gebruikers worden versleuteld op de telefoon opgeslagen met behulp van Secure Enclave-technologie.

Onlangs maakte Coinbase bekend dat nu ook Europese klanten hun tegoeden op kunnen nemen met behulp van PayPal. Eerder moesten Europese klanten van de exchange nog vertrouwen op SEPA-bankoverschrijvingen, wat vaak dagen in beslag nam.

Coinbase heeft een groot marktaandeel op de Amerikaanse crypto-markt en richt daarom nu de pijlen op het buitenland. De exchange wil vooral uitbreiden naar Europa en heeft daarvoor een compliance-expert, Mark Kelly, aangenomen om dit proces te overzien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.885,68 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.819,59 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.759,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.858,07 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.938,14 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.086,70 Kopen
Laatste nieuws