Rico Engelbarts
06/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2019 10:45

Europese klanten van Coinbase kunnen nu PayPal gebruiken voor geldopnames

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
europese_klanten_van_coinbase_kunnen_nu_paypal_gebruiken_voor_geldopnames

Foto: artjazz/Shutterstock

De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange en wallet-provider Coinbase heeft bekendgemaakt dat het PayPal als optie gaat toevoegen voor geldopnames. Dit maakt het bedrijf op 5 februari in een blogpost bekend.
Het is niet voor het eerst dat Coinbase PayPal toevoegt. In 2016 werd PayPal voor het eerst ondersteund door de exchange, maar vanwege technische problemen werd die ondersteuning na een paar weken weer ingetrokken.
Nadat alles weer in orde leek te zijn voegde Coinbase de optie om fiat-geld met PayPal op te nemen een paar maanden geleden weer toe voor klanten in de Verenigde Staten. Nu kunnen ook klanten in de Europese Unie en de Europese vrijhandelszone gebruik maken van PayPal.
Voorheen konden Europese klanten alleen hun geld opnemen middels SEPA-bankoverschrijvingen. Deze overschrijvingen nemen vaak dagen in beslag. Met de optie om PayPal te gebruiken om geld op te nemen wordt dat proces een stuk gemakkelijker en sneller.
Coinbase, dat miljoenen actieve gebruikers heeft, is al langere tijd bezig om het platform verder uit te breiden. Zo onderzoekt Coinbase op dit moment of het in totaal 30 nieuwe cryptocurrencies kan noteren op de exchange. Daarnaast lanceerde het eind vorig jaar een OTC-trading desk, gericht op institutionele beleggers.
Het betaalplatform PayPal heeft zich de afgelopen maanden positief uitgelaten over cryptocurrencies. Zo zou het bedrijf in het begin van haar bestaan bijna hetzelfde doel hebben gehad als de meeste crypto’s vandaag de dag ook hebben. Volgens de mede-oprichter van PayPal, Luke Nosek was het doel van PayPal om een wereldwijde valuta te creëren:

Veel mensen weten dit niet, maar de oorspronkelijk missie van PayPal was om een wereldwijde valuta te creëren die onafhankelijk was van bemoeienis door corrupte kartels van banken en regeringen die hun valuta steeds minder waard lieten worden.

Het bedrijf is daarnaast ook actief bezig met het onderzoeken van blockchain-technologie voor haar eigen activiteiten. Zo diende het vorig jaar nog een patent in voor het versnellen van crypto-betalingen. Grote cryptocurrencies kampen over het algemeen met schalingsproblemen waardoor transacties vaak traag verwerkt worden in vergelijking met betalingsverwerkers zoals PayPal en Visa.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie