Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Europese klanten van Coinbase kunnen nu PayPal gebruiken voor geldopnames

De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange en wallet-provider Coinbase heeft bekendgemaakt dat het PayPal als optie gaat toevoegen voor geldopnames. Dit maakt het bedrijf op 5 februari in een blogpost bekend.

Het is niet voor het eerst dat Coinbase PayPal toevoegt. In 2016 werd PayPal voor het eerst ondersteund door de exchange, maar vanwege technische problemen werd die ondersteuning na een paar weken weer ingetrokken.

- Advertentie -

Nadat alles weer in orde leek te zijn voegde Coinbase de optie om fiat-geld met PayPal op te nemen een paar maanden geleden weer toe voor klanten in de Verenigde Staten. Nu kunnen ook klanten in de Europese Unie en de Europese vrijhandelszone gebruik maken van PayPal.

Voorheen konden Europese klanten alleen hun geld opnemen middels SEPA-bankoverschrijvingen. Deze overschrijvingen nemen vaak dagen in beslag. Met de optie om PayPal te gebruiken om geld op te nemen wordt dat proces een stuk gemakkelijker en sneller.

Coinbase, dat miljoenen actieve gebruikers heeft, is al langere tijd bezig om het platform verder uit te breiden. Zo onderzoekt Coinbase op dit moment of het in totaal 30 nieuwe cryptocurrencies kan noteren op de exchange. Daarnaast lanceerde het eind vorig jaar een OTC-trading desk, gericht op institutionele beleggers.

Het betaalplatform PayPal heeft zich de afgelopen maanden positief uitgelaten over cryptocurrencies. Zo zou het bedrijf in het begin van haar bestaan bijna hetzelfde doel hebben gehad als de meeste crypto’s vandaag de dag ook hebben. Volgens de mede-oprichter van PayPal, Luke Nosek was het doel van PayPal om een wereldwijde valuta te creëren:

Veel mensen weten dit niet, maar de oorspronkelijk missie van PayPal was om een wereldwijde valuta te creëren die onafhankelijk was van bemoeienis door corrupte kartels van banken en regeringen die hun valuta steeds minder waard lieten worden.

Het bedrijf is daarnaast ook actief bezig met het onderzoeken van blockchain-technologie voor haar eigen activiteiten. Zo diende het vorig jaar nog een patent in voor het versnellen van crypto-betalingen. Grote cryptocurrencies kampen over het algemeen met schalingsproblemen waardoor transacties vaak traag verwerkt worden in vergelijking met betalingsverwerkers zoals PayPal en Visa.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.096,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.904,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.931,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.954,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.991,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.096,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.904,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.931,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.954,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.991,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...