Ivo Melchers Ivo Melchers
26/09/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 10:00

Crypto beurs Binance mag weer aan de slag in België

Nieuws
Crypto beurs Binance mag weer aan de slag in België

Foto: Sergii Figurnyi/Shutterstock

Drie maanden geleden werd Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, gedwongen om haar deuren te sluiten bij onze zuiderburen. Het stopzetten van de cryptohandel in België vond slechts één week na het verlaten van de Nederlandse markt plaats. Nu komt Binance met goed nieuws naar buiten voor alle Belgen: het mag haar diensten weer aanbieden in het land.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto diensten in België

Terwijl Binance ons kikkerlandje moest verlaten vanwege het niet kunnen verkrijgen van een virtual asset service provider (VASP) licentie, moest Binance in juni een punt achter haar diensten in België zetten om een andere reden.

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) had namelijk vastgesteld dat Binance in België diensten zou hebben aangeboden aan klanten die geen deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte (EER).

Dit bracht Binance ertoe zijn diensten voor Belgen om te leiden via de Poolse entiteit ‘Binance Poland sp. z o.o.’ die in januari van dit jaar een VASP-licentie had verkregen. Na goedkeuring van de Poolse gebruikersvoorwaarden mochten Belgische gebruikers aan de slag op de Poolse tak van Binance.

Gisteren liet de reusachtige beurs middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat het de registraties en toegang tot haar producten en diensten weer heeft heropend voor Belgische cryptogebruikers. Een omleiding via de Poolse tak is nu dus niet meer nodig.

Om gebruik te kunnen maken van de aangeboden producten en diensten zullen Belgische gebruikers akkoord moeten gaan met een herziene reeks algemene voorwaarden. Binance heeft niet naar buiten gebracht welke wijzigingen er zijn aangebracht om de diensten te kunnen hervatten.

Geen effect op Nederlandse klanten

Zoals eerder benoemd is Binance momenteel niet meer operationeel in ons land. Het mag duidelijk zijn dat dit Belgische nieuws geen enkel invloed heeft op voormalig Nederlandse Binance-gebruikers. Nederlanders zullen nog altijd andere crypto-platformen in gebruik moeten nemen voor het verhandelen van digitale activa.

In andere landen heeft Binance en haar zusterbedrijf Binance.US het ook behoorlijk lastig. Zo verkeert de beurs, zijn CEO Changpeng Zhao (CZ) en de Amerikaanse tak Binance.US in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bovendien hebben veel werknemers, waaronder de CEO, van Binance.US hun koffers gepakt.

Alsmede de regelgevende problemen beëindigen veel partijen hun samenwerking met Binance. Zo trok Paysafe, de Europese betalingspartner, zich onlangs bijvoorbeeld nog terug.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement