Simon Bosch Simon Bosch
29/08/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2023 04:00

Binance opent deuren weer in België dankzij hulp uit Polen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance opent deuren weer in België dankzij hulp uit Polen

Foto: Tatiana Popova/Shutterstock

Cryptobeurs Binance kondigde in juni aan volledig te stoppen met het aanbieden van zijn diensten aan Nederlanders. Het leek er even op dat gebruikers in België gewoon veilig waren, maar vlak daarna vertrok het ook uit België. Maar dit was maar voor korte duur, want nu mag het zijn diensten weer aanbieden aan Belgen.

Crypto beurs FTX verkoopt Europese tak terug voor fractie van de prijs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance mag door in België

Dat schrijft Binance in een blogartikel. Het bedrijf moest stoppen met het aanbieden van zijn diensten aan Belgische inwoners, omdat het zijn diensten in België heeft aangeboden aan mensen die helemaal niet uit de Europese Unie komen. Dat is illegaal. De financiële beleidsmaker heeft daarom besloten om Binance uit België te verbannen.

Voor Nederland gold een andere reden. De cryptobeurs had namelijk geen vergunning om in Nederland financiële producten aan te bieden aan klanten. Voor België gold dat een vergunning uit een ander Europees land daar genoeg voor was. Binance had al een vergunning voor bepaalde andere Europese landen, en mocht daardoor ook in België aan de slag.

Daar maakt het nu handig gebruik van. Belgische klanten kunnen vanaf nu direct verder op Binance via de Poolse entiteit, ‘Binance Poland sp. z o.o.’. Dit dochterbedrijf beschikt wel over de juist licenties. Wel moet je hiervoor de Poolse gebruikersvoorwaarden goedkeuren. Ook kan het zijn dat je je identiteit opnieuw moet verifiëren.

De cryptobeurs verzekert alle betrokken autoriteiten ervan dat de Poolse afdeling voldoet aan alle regelgevingen. Op die manier mag het tóch via het buitenland diensten aanbieden aan Belgen. In Polen is het namelijk gewoon geregistreerd als Virtual Asset Service Provider (VASP) en het mag ook optreden als custodian voor klanten.

Advertentie

Binance wereldwijd in zwaar weer

Nederlanders zullen niet de mogelijkheid om via dit dochterbedrijf klant te blijven van België, want voor Nederland heeft Binance wél een volledige licentie nodig. Helaas is Nederland niet het enige probleemland voor Binance.

Zo heeft de exchange er ook voor gekozen om te stoppen met zijn betaalpas in verschillende landen in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Klanten hadden te weinig interesse om voor Binance de moeite waard te blijven. Ook heeft Binance’ cryptocurrency BNB flinke klappen gekregen door de rechtszaak met de SEC.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie