Timo Bult Timo Bult
23/06/2023 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 18:14

Binance stopt ook crypto handel in België

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stopt ook crypto handel in België, Bitvavo helpt Belgen

Foto: swissmacky/Shutterstock

’s Werelds grootste crypto exchange Binance verkeert in zwaar weer. Waar de exchange zich eerder al in Nederland terugtrok, moet het zijn deuren nu ook in België sluiten. Dat laat de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) weten in een aankondiging.

Crypto exchange Coinbase blijkt steeds minder bitcoins over te houden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance moet diensten in België onmiddellijk staken

In de aankondiging valt te lezen dat de FSMA heeft vastgesteld dat Binance aan Belgen “diensten aanbiedt en verricht voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta” vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). Ook zou het crypto bewaardiensten aanbieden vanuit deze niet EU-landen.

Nederlanders zagen Binance al vertrekken. Destijds was de exchange nog wel gewoon te gebruiken voor onze zuiderburen. Volgens de exchange was een registratie in een ander Europees land genoeg om in België actief te mogen zijn. De FSMA stelt echter vast dat Binance niet voldoende kan aantonen dat zijn entiteiten zich binnen de EER bevinden:

“Voor personen die ressorteren onder het recht van een land dat geen lid is van de Europese Economische Ruimte, is het verboden om, op het Belgisch grondgebied, […] diensten aan te bieden of te verrichten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta of voor het aanbieden van bewaarportemonnees.”

Belgen zullen dus een ander adres moeten vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bitvavo, Anycoin Direct of Coinmerce; die wel entiteiten hebben binnen de EER. Zo is Bitvavo gevestigd in Amsterdam, Anycoin Direct in Veghel en Coinmerce in Schiphol-Rijk. Deze partijen hebben eveneens een DNB-registratie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie