Simon Bosch Simon Bosch
25/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2023 15:00

Binance in zwaar weer: Crypto betaalpas stopt in meerdere landen

Nieuws
Cryptoreus Binance verliest terrein, stopt deels met betaalkaarten

Foto: SPK Studio Images/Shutterstock

Binance is de afgelopen maanden flink in opspraak gekomen. Eerst werd duidelijk dat Binance’ Proof-of-Reserves helemaal niet klopte, en niet veel later legde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het vuur na aan Binance’ schenen met een zware rechtszaak. ‘S Werelds grootste cryptobeurs lijkt nog steeds niet uit de moeilijkheden te zijn en kiest ervoor om in verschillende landen te stoppen met zijn betaalpas.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Cryptobeurs Binance stopt in meer landen met betaalpas

Dat schrijft Binance Customer Support op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). “De Binance Card zal niet langer beschikbaar zijn voor gebruikers in Latijns-Amerika en in het Midden-Oosten. Dit heeft gevolgen voor slechts een klein deel (minder dan 1%) van onze gebruikers in de genoemde markten,” zo luidt het statement.

Gebruikers hebben verder tot 21 september 2023 om de pas te gebruiken, vanaf die datum zal deze dienst niet meer beschikbaar zijn. In ieder geval blijft de dienst vooralsnog wel beschikbaar in bepaalde andere landen, waar de pas vermoedelijk genoeg wordt gebruikt om interessant genoeg te zijn voor Binance om te blijven aanbieden.

Binance biedt al een aantal jaar dergelijke betaalpassen aan. Zo kwam het in 2022 nog met zo’n pas voor Argentinië, een land dat berucht is voor gigantische inflatie. Crypto was er vorig jaar daarom erg populair, ondanks de wereldwijde bearmarkt. Begin dit jaar is de pas ook geïntroduceerd in Brazilië, maar nu komt daar voor beide landen dus een eind aan.

In Nederland heeft de cryptobeurs al sinds eind 2020 een crypto-betaalpas dankzij een samenwerkingsverband met Visa, maar ook deze kan niet meer gebruikt worden. Inmiddels mag Binance immers zijn diensten niet meer aanbieden aan Nederlanders.

Advertisement

Bitcoin exchange blijft hoopvol, ondanks lage crypto volumes

Ondertussen heeft Binance flink te lijden onder zowel zijn eigen beslissingen om zich vrijwillig terug te trekken uit minder belangrijke landen als onder het beleid van overheden. De handelsvolumes en het marktaandeel zijn mogelijk mede hierdoor flink afgenomen.

Toch houdt het bedrijf de moed erin. In een blogpost schreef Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ) onlangs nog dat het bedrijf al sinds het bestaat winst maakt, en dat crypto naar zijn verwachting de komende jaren explosief zal groeien.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement