Ivo Melchers Ivo Melchers
11/05/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 15:00

Crypto handelsvolume op Binance daalde met bijna 50% in april

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Het bitcoin (BTC) handelsvolume op Binance daalde in de maand april met maar liefst 48%. Deze daling kan worden toegeschreven aan het eerdere besluit van de beurs om de gratis handel in bitcoin te stoppen. Het algehele handelsvolume voor de spothandel kreeg ook flinke klappen te verduren in de afgelopen maand. Desondanks was Binance geen uitzondering en bleek de algehele trend onder crypto exchanges negatief te zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Daling handelsvolume én marktaandeel Binance

Met de flinke daling van de afgelopen maand heeft de grootste beurs van de wereld twee negatieve maanden achter de rug wat dat betreft.

Het volume daalde vorige maand tot 287 miljard dollar, het op een na laagste niveau sinds 2021. Daarnaast daalde het marktaandeel van de beurs ook voor een tweede maand op rij tot 46%. Begin april was Binance nog verantwoordelijk voor 54 procent van al het handelsvolume op gecentraliseerde crypto exchanges.

Voordat Binance de gratis handel in sommige bitcoin-handelsparen had geïntroduceerd tot het platform had het een marktaandeel van 50%. Sindsdien had het veel populariteit gewonnen onder crypto-investeerders, aangezien het wereldwijde marktaandeel tot een hoogtepunt van maar liefst 70% was gestegen.

Nadat Binance een punt had gezet achter de periode van negen maanden waarin het de gratis handel voor enkele bitcoin handelsparen mogelijk maakte, registreerde de beurs enkele dagen later zijn laagste handelsvolume voor BTC sinds juli 2022.

Dalende trend onder crypto exchanges

Zoals eerder vernoemd is het handelsvolume voor de spothandel bij veel cryptobeurzen momenteel in een negatieve trend.

Het totale handelsvolume op de beurzen daalde namelijk met 40% tot het laagste niveau sinds december. De onzekerheid rond macro-economische omstandigheden, zoals een dreigende recessie en de ineenstorting van verschillende Amerikaanse banken, droegen bij aan de dalende volumes, aldus CCData.

Toch blijft de positie van Binance als de grootste beurs sterk. Coinbase en OKX, de nummer twee en drie qua volume, waren goed voor respectievelijk 5,60% en 5,39% van de totale spothandel.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie