Simon Bosch Simon Bosch
16/07/2023 14:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2023 14:36

Binance CEO deelt verrassende toekomstverwachting voor crypto exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance voelt pijn: Handelaren vertrekken massaal na aanklacht

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Als er één crypto exchange is dat tegen een hoop problemen met beleidsmakers aanloopt, dan is het Binance wel. Toch blijft Binance-CEO Changpeng Zhao (‘CZ’) positief. Vrijdag was het de zesde verjaardag van het handelsplatform. In een blogpost zet de topman uiteen hoe het bedrijf de komende tijd denkt door te komen. Ook denkt hij dat Decentralized Finance (DeFi) binnen een aantal jaar groter zal zijn dan centrale crypto-bedrijven, waaronder zijn Binance ook valt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance wil rechtszaak met SEC winnen

De stand van zaken bij Binance is in een aantal maanden erg controversieel geworden. Eind december ging het nieuws dat Binance mogelijk financieel niet zo stabiel zou zijn als je misschien zou denken. Vervolgens klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin juni Binance en CZ aan. Het bedrijf en de topman zouden zich schuldig maken aan het verkopen van cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten, aan fraude en aan marktmanipulatie.

Zhao bevestigt dat 2023 tot nu toe een onstuimig jaar is voor het bedrijf, maar hij benadrukt dat de belangen van klanten voorop staan. Binance bestaat pas 6 jaar, maar het maakt volgens de topman al bijna sinds het bestaan winst.

Hij beschrijft hoe het in 2017 werd aangeklaagd door een durfkapitalist, niet lang nadat Binance werd opgericht. Het kostte meerdere jaren om de zaak te beëindigen, maar uiteindelijk sleepte Binance op alle punten een overwinning binnen. CZ zegt niet expliciet dat het bedrijf de nieuwe rechtszaak met de SEC zal winnen. Wel zal Binance er alles aan doen om dat wat rechtvaardig is te verdedigen – ook in de rechtszaal.

Advertentie

Crypto binnen 6 jaar groter dan centrale cryptobeurzen

Ook benoemt de topman hoe hij de nabije toekomst voor zich ziet voor de crypto-industrie. Allereerst denkt hij dat er in de loop van de tijd steeds meer duidelijkheid komt wat regulatie betreft. Het overwegend goede nieuws rondom Ripple en XRP van afgelopen week is daar een voorbeeld van. Sterker nog, hij denkt dat de landen die goede regulatie zullen hebben zelfs de komende eeuwen een enorme voorsprong zullen hebben op andere landen.

Traditionele financiële bedrijven worden zich ook steeds bewuster van crypto. Zhao erkent dat ook bedrijven als BlackRock, Citadel en Fidelity onlangs dieper in de markt zijn gestapt.

Misschien nog wel opvallender is dat hij denkt dat DeFi centrale crypto-bedrijven, waaronder zijn eigen Binance, gaat inhalen. DeFi is de verzamelnaam voor crypto-platformen die gedecentraliseerd zijn en die dus niet worden beheerd door een centraal bedrijf.

“DeFi zal blijven versnellen. Nieuwere wallet-technologieën maken het gebruikers makkelijker om hun eigen crypto-assets te beheren. Meer mensen zullen DeFi-producten gebruiken en direct integreren met blockchains. Dit biedt ook financiële toegang tot mensen waar TradFi (of banken) geen bereik hebben. Ik ben sterk van mening dat DeFi [zoals Uniswap, red.] groter zal worden dan CeFi [zoals Binance, red.] in de komende 6 jaar of zo.”

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie