Ivo Melchers Ivo Melchers
25/09/2023 16:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 16:00

Crypto beursfout: stel krijgt 6,3 miljoen euro en moet nu boeten

Nieuws
Crypto beursfout: stel krijgt 6,3 miljoen euro, moet nu flink boeten

Foto: sdx15/Shutterstock

In mei 2021 zorgde een kleine fout van de enorme crypto exchange Crypto.com voor een gigantische financiële meevaller bij een nietsvermoedend Australisch stel. Dit heeft hen echter niet het geluk opgeleverd wat je zou verwachten, aangezien zij nu op het boetekleed moeten verschijnen. Een bizarre droom die uitkomt is plotseling verandert in een complete nachtmerrie.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote crypto blunder

Het begon allemaal toen Thevamanogari Manivel geld overmaakte naar het Crypto.com account van haar partner Jatinder Singh. De beurs ontdekte echter dat de bankrekening niet overeenkwam met het account op de beurs. Om die reden werd er een terugbetaling gedaan. In plaats van de te betalen 100 Australische dollars werd er per ongeluk 10,5 miljoen Australische dollars teruggevorderd naar de bankrekening van Manivel. Omgerekend staat dit gelijk aan ongeveer 6,3 miljoen euro.

De in Hongkong gevestigde cryptobeurs ontdekte de blunder pas zeven maanden later in december 2021 tijdens een jaarlijkse audit. Nadat de beurs een rechtszaak had aangespannen bij het Victoria Supreme Court oordeelde de rechter dat het geld moest worden teruggestuurd naar het platform.

Op het moment dat de fout ontdekt werd, had het Australische koppel het geld echter al uitgegeven aan onder andere vier huizen en enkele auto’s. Ook was er zo’n 4 miljoen Australische dollars overgemaakt naar een Maleisische bankrekening.

Het koppel probeerde de rechter er vorig jaar in oktober van te overtuigen dat ze dachten een prijs te hebben gewonnen van de cryptobeurs.

Crypto droom wordt nachtmerrie

Wat in eerste instantie werd gekenmerkt als de dag van hun leven, is nu plotseling een dag die ze liever zo snel mogelijk willen vergeten.

Deze maand werd Manivel veroordeeld nadat ze schuldig had gepleit voor het roekeloos omgaan met de onrechtmatig verkregen fondsen. Ze ontving een bevel tot gemeenschapscorrectie, een over het algemeen bredere vorm van straf dan een taakstraf, van achttien maanden met zes maanden intensieve naleving en onbetaald gemeenschapswerk, bovenop de 209 dagen die ze al in hechtenis had doorgebracht. In maart vorig jaar werd ze namelijk in de boeien geslagen terwijl ze probeerde aan boord van een vliegtuig te stappen op de luchthaven van Melbourne.

Singh is bovendien beschuldigd van diefstal en zal op 23 oktober in de rechtbanken moeten verschijnen.

Eerder dit jaar kon je ook al een soortgelijk verhaal in het crypto nieuws lezen van Crypto.com. Na een foutieve transactie ter waarde van 50.000 dollar werd de ontvanger uiteindelijk met een enorme kostenpost opgezadeld. Crypto.com werd namelijk gedwongen om een arbitragezaak te starten om het geld terug te krijgen. Hierdoor moest de ontvanger het initiële bedrag plus meer dan 25.000 dollar  overmaken naar de beurs.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement