Ivo Melchers Ivo Melchers
08/07/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2023 08:00

Foutieve transactie Crypto.com komt ontvanger duur te staan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

Wat zou je doen als je plotseling 50.000 dollar gestort krijgt van jouw crypto exchange? Het is een vraag die wellicht ietwat gek in de mond klinkt, maar het zou niet de eerste keer zijn dat zo’n verhaal in het crypto nieuws voorbij zou komen. Op 24 juni 2022 ontving James Deutero McJunkins Jr. uit de Amerikaanse staat Georgia namelijk zonder reden dit enorme kapitaal van de populaire Amerikaanse beurs Crypto.com. Het klinkt misschien als een droom waarvan je hoopt dat het ooit werkelijkheid zal worden, maar niets is minder waar. Uiteindelijk is McJunkins namelijk opgescheept met een enorme kostenpost.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Duur crypto foutje

Volgens een gerechtelijke indiening dat is ingediend bij het zuidelijke district van Florida heeft McJunkins het geld dezelfde dag nog overgemaakt naar een externe bankrekening. Ondanks verschillende pogingen van de Amerikaanse beurs om de fondsen terug te krijgen, weigerde McJunkins hieraan te voldoen. Als gevolg werd Crypto.com in oktober 2022 genoodzaakt om een zogenoemde arbitragezaak te starten om het geld terug te vorderen.

In april koos de arbiter vervolgens de kant van Crypto.com en werd McJunkings opgezadeld met een enorme berg aan extra kosten. Er werd hem een totaalbedrag van maar liefst 76.391,46 dollar opgelegd – gebaseerd op de oorspronkelijke transactie van 50.000 dollar, 1.786,11 dollar aan wettelijke rente, 21.205,35 dollar aan advocatenvergoedingen en 3.400 dollar aan arbitragekosten.

Hoewel Crypto.com de zaak had gewonnen, had de arbiter schijnbaar niet de bevoegdheid om McJunkins te dwingen om het opgelegde bedrag te betalen. Hierdoor werd het bedrijf genoodzaakt om naar de federale rechtbank te gaan en gisteren werd er dan ook een rechter aan de zaak toegewezen.

Eerdere incidenten Crypto.com

Dit is bovendien niet de eerste keer dat Crypto.com zo’n boekhoudkundige fout heeft gemaakt. Zo kon je vorig jaar al twee soortgelijke incidenten voorbij hebben zien komen bij Crypto Insiders. In september kon je lezen dat de cryptobeurs maar liefst 7,2 miljoen dollar had overgemaakt naar een vrouw uit Melbourne terwijl het slechts om een terugbetaling van 68 dollar had moeten gaan. Opmerkelijk genoeg duurde het tevens 7 maanden voordat de beurs de fout pas had ontdekt.

In oktober verscheen daarnaast nog het verhaal van een Australisch koppel dat in mei 2021 een fortuin van 10,5 miljoen Australische dollars (6,8 miljoen dollar) had ontvangen van Crypto.com.

Uiteindelijk zijn ook deze ‘geluksvogels’ gedwongen om de onterecht verkregen fondsen terug te betalen aan de exchange.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie